Šį pasiūlymą pateikė Šiaurės Korėjos aukščiausioji karinė institucija – Nacionalinis gynybos komitetas (NGK).

Jis nurodė, jog Šiaurės Korėja yra pasirengusi nuo penktadienio sustabdyti visas žodines provokacijas ir įžeidinėjimus, ir paragino Pietų Korėją padaryti tą patį.

Pchenjanas taip pat paragino nuo penktadienio nutraukti realių scenarijų karines pratybas ir kitokią priešišką karinę veiklą netoli ginčijamos sienos Geltonojoje jūroje.

Ta siena dažnai tampa „karštu tašku“. Jokių tiesioginių karinių susirėmimų prie jos nebuvo nuo 2010 metų, bet abi šalys kartas nuo karto paleidžia įspėjamuosius šūvius ar surengia karines pratybas pagal realius scenarijus.

Pchenjanas taip pat paragino Seulą atsisakyti savo metinių bendrų karinių pratybų su Jungtinėmis Valstijomis, kurios yra numatytos rugpjūčio mėnesį, kad būtų sukurta palanki nuotaika šiemet Pietų Korėjos Inčono mieste įvyksiančioms Azijos žaidynėms.

Pchenjanas nuolat smerkia bendras Seulo ir Vašingtono pratybas, kurias vadina provokuojamomis invazijos repeticijomis.

Šiaurės Korėja pažadėjo atsiųsti sportininkus į Azijos žaidynes, kurios vyks nuo rugsėjo 19 iki spalio 4 dienos.

Ketvirtadienį ir penktadienį Seule lankysis Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas), kuris vėliau nuvyks ir į Pchenjaną.

Kinija yra vienintelė didelė Šiaurės Korėjos sąjungininkė ir svarbi ekonominės pagalbos teikėja, o tai, kad Xi Jinpingas pirma vyksta į Seulą, o tik paskui į Pchenjaną, kai kas vertina kaip sąmoningą ignoravimą.

Šiaurės Korėja sekmadienį išbandė dvi artimojo nuotolio raketas „Scud“, kurios gali nuskrieti maždaug 500 kilometrų.