Kim Jong Ilo mirties prieš trejus metus metinės buvo paminėtos vidurdienio sirenomis visoje šalyje. Signalizavo traukiniai, laivai ir automobiliai, o žmonių minios prie Kim Jong Ilo ir jo tėvo, „amžinojo prezidento“ Kim Il Sungo mauzoliejaus Pchenjane trims tylos minutėms nulenkė galvas.

Korėjiečių paprotys yra mirus kuriam nors iš tėvų gedėti trejus metus.

Kim Jong Ilo mirties metinės nėra valstybinė šventė, bet darbai sulėtėja, žmonės turėtų dalyvauti susitikimuose, kuriuose bus šlovinamas velionio lyderio atminimas. Niekas neturėtų vartoti alkoholio ar dalyvauti kokiose nors pramogose.

Gedulo periodui pasibaigus, Kim Jong Unas turbūt aktyviau inicijuos naujas politikos kryptis, kurios akcentuotų jo paties prioritetus ir tikslus, nors manoma, kad dideli nukrypimai nuo jo tėvo kelio yra mažai tikėtini.

Mirus tėvui, Kim Jong Unas parodė, jog nori formuoti ekonomiką ir gerinti šalies pragyvenimo standartus, bet taip pat tvirtai laikėsi senos – ir itin brangios - Šiaurės Korėjos nuostatos stiprinti savo kariuomenę ir plėtoti savo branduolinių ginklų pajėgumus.