Per išpuolį prie sinagogos, nušautas vienas vyras, dar keli žmonės yra sužeisti: vienam žmogui sumušta galva, sužeisti du policininkai - vienas į koją, kitas į ranką.

Sekmadienį Kopenhagoje ginkluotas vyras paleido ugnį į policijos darbuotojus prie Norebro metro ir priemiestinių traukinių stoties. Pareigūnai buvo priversti atsakyti ugnimi. Vyras nukautas. Tai pranešė Danijos sostinės policijos atstovai. Per šį incidentą, kuris įvyko sekmadienį apie 1 val. nakties, taip pat buvo sužeisti du policijos pareigūnai, pavojus jų gyvybei negresia.

Norebro stotis yra netoli vieno iš ginkluotų išpuolių, įvykdytų mieste šeštadienį ir sekmadienį, vietos. 

Per šeštadienį įvykdytus išpuolius Danijos sostinėje žuvo du žmonės, dar šeši buvo sužeisti.

Turi informacijos, kad išpuolius įvykdė vienas asmuo

Sekmadienio rytą Danijos policija taip pat pranešė turinti informacijos, jog naktį nukautas vyras yra susijęs su abiem išpuoliais, įvykdytais Danijos sostinėje šeštadienį. 

Danijos policijos nuomone, du ginkluotus išpuolius Kopenhagoje surengė vienas nusikaltėlis. Labai galimas daiktas, jog tai - vyras, kurį sekmadienį prie Norebro metro ir priemiestinių traukinių stoties nušovė teisėsaugos institucijų pareigūnai.

Tai per spaudos konferenciją pranešė Danijos policijos atstovai.

Anksčiau manyta, kad užpuolikai buvo du.

Sustiprintas saugumas

Dėl incidentų Kopenhagoje sugriežtintos saugumo priemonės. Gatvėse patruliuoja pareigūnai su tarnybiniais šunimis. Jiems į pagalba atsiųsta specialiosios paskirties dalinių kariškių. Sugriežtinta kontrolė transporto mazguose, užblokuoti visi keliai, vedantys iš sostinės.  Visą naktį didžiulės saugumo pajėgos ieškojo užpuoliko, kuriam pavyko pasprukti, o virš miesto ratus suko sraigtasparniai. 

Šaštadienį apie 17 valandą Lietuvos laiku nežinomas vyras automatiniu ginklu suvarpė kavinę „Krudttonden“, kur vyko vieša diskusija „Menas, šventvagystė ir žodžio laisvė“. Joje dalyvavo ir 68 metų amžiaus švedų karikatūrininkas Larsas Vilksas bei Prancūzijos ambasadorius Francois Zimeray. Paleidęs apie 40 šūvių, nežinomasis paspruko vogtu automobiliu „Volkswagen Polo“, kuris vėliau buvo aptiktas už maždaug 2 kilometrų nuo nusikaltimo vietos. 

Jis Danijos policijos ir saugumo pareigūnų saugomos kavinės duris, manoma, apšaudė iš automatinio ginklo. Tuo metu kavinėje vyko diskusija, kurioje dalyvavo kontraversiškai vertinamas karikatūristas Larsas Vilksas.

Per pirmąjį išpuolį žuvo 55 metų vyras ir buvo sužeisti trys policininkai.

Šeštadienį policija nurodė kol kas neturinti pakankamai informacijos, kuri patvirtintų, kad šie du incidentai, įvykę praėjus kelioms savaitėms po virtinės kruvinų islamistų išpuolių Paryžiuje, pareikalavusių 17 žmonių gyvybių, yra susiję.

Karikatūristas pavaizdavo Mahometą kaip šunį 2007 m. ir nuo to laiko yra persekiojamas. Į jo gyvybę buvo kėsintasi ir anksčiau, tačiau pirmą kartą Danijoje.

Danijos premjerė Helle Thorning-Schmidt išpuolį prieš kultūros centrą pavadino „teroristine ataka“.