Kiek anksčiau šie tinklaraštininkai rašė apie Pavlovkos paėmimą, tiesa, vėliau ukrainiečiai karo korespondentai parašė, kad rusų kariams nepavyko užimti šios gyvenvietės ir jie patyrė didelių nuostolių, skelbia BBC rusų tarnyba.

Rusiškame portale „Voennoe obozrenie“ taip aprašoma situacija Pavlovkoje: „Mūsiškiai užėmė pusę gyvenvietės, susidūrė su Ukrainos pajėgų gynyba ir atsidūrė žudymo zonoje“.

Užsienio politikos studijų instituto vyresnysis mokslinis bendradarbis Robas Lee tviteryje atkreipė dėmesį ir į karo korespondentų paskelbtus straipsnius.

R. Lee rašo, kad karo korespondentas Aleksandras Sladkovas savo kanale paskelbė įrašą apie 155-osios atskirosios jūrų pėstininkų brigados iš Vladivostoko kreipimąsi į Primorės gubernatorių Olegą Kožemiako.

„[Jūrų pėstininkų] laiške minimos trys garsios pavardės, žinau tai, bet neminiu jų. Tiesa, ir patį įrašą publikuoju tik todėl, kad apie situaciją Pavlovkoje kalbama jau kelias dienas, o kraujas vis liejasi ir liejasi“, – rašo A. Sladkovas.

Vos kelių minučių skirtumu apie padėtį Pavlovkoje pasakojo ir žinoma prokremliška tinklaraštininkė Anastasija Kaševarova. Ji išpublikavo neva tų pačių jūrų pėstininkų kreipimąsi, kuriame kariškiai skundžiasi dėl nuostolių, patirtų dėl neapgalvoto puolimo.

Pagal šią versiją kreipimesi teigiama, kad apygardos vadovybė „slepia oficialius nuostolių skaičius, bijodama atsakomybės“. Tinklaraštininkė nenurodė jokių pavardžių.

Panašų įrašą savo „WarGonzo“ „Telegram“ kanale paskelbė populiarus rusų karo korespondentas Semionas Pegovas. „Pavlovkoje visa padėtis objektyviai bloga“, – rašė S. Pegovas.

Po karo korespondentų publikacijų apie įvykius Pavlovkoje parašė ir vadinamosios Donecko „liaudies milicijos“ bataliono „Vostok“ vadas Aleksandras Chodakovskis. Jis pavadino kovą dėl Pavlovkos „žudymo zona“, kurioje atsidūrė rusų kariai, patvirtino aukų skaičių ir pripažino, kad pulta buvo per anksti.

Sekmadienį Rusijos gynybos ministerija apie kaimą užsiminė tik tiek: „Rusijos artilerijos ugnis ir šturmo grupės sumušė kovotojų dalinius Pavlovkos, Novomichailovkos, Vremivkos vietovėse DLR.“

Sekmadienį surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas pranešė, kad Pavlovkoje Rusijos kariuomenė šaudė iš minosvaidžių, sviedinių ir reaktyvinės artilerijos.“

„Meduza“ praneša, kad Rusijos Ramiojo vandenyno laivyno 155-osios jūrų pėstininkų brigados kariai nusiuntė laišką Primorės gubernatoriui O. Kožemiakui, kuriame skundžiasi dėl vadovybės veiksmų, dėl kurių buvo patirti dideli nuostoliai.

Laiške, kurį perspausdino „Telegram“ kanalas „Grey Zone“, rašoma, kad per keturias dienas Pavlovkos kaime Donecko srityje trukusį „neapgalvotą puolimą“ jūrų pėstininkai patyrė didžiulių nuostolių: „apie 300 žuvusių, sužeistų ir dingusių be žinios žmonių“. Kaip skelbia „Meduza“, teksto autentiškumas nebuvo nepriklausomai patvirtintas.

Pasak laiško autorių, jų vadai – „generolas Muradovas ir Achmedovas“ – suplanavo puolimą taip, kad pirmasis „uždirbtų premijas Generalinio štabo viršininko“ Valerijaus Gerasimovo akivaizdoje, o antrasis gautų Rusijos didvyrio titulą.

„Jiems ant visko nusispjaut, jie tik nori patys pasirodyt. Jie žmones vadina mėsa“, – rašoma laiške.

Laiške O. Kožemiako prašoma kreiptis į aukščiausiąjį vadą su prašymu atsiųsti „nepriklausomą“ komisiją, nesusijusią su Gynybos ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)