Būtent taip A. Venediktovas, turintis daugybę ryšių Rusijos valdžioje, pakomentavo trečiadienį pasirodžiusius pranešimus apie galimą generolo sulaikymą dėl jo vaidmens, esą, suvaidinto „Wagner“ maište, rašo svoboda.org.

„The Moscow Times“, remdamasis Rusijos gynybos ministerijai artimais šaltiniais, patvirtino, kad S. Surovikinas sulaikytas. Į žurnalistų klausimą, kur šiuo metu yra generolas, šaltinis atsakė: „Tokios informacijos pas mus niekas net ir vidiniais kanalais nekomentuoja.“ Oficialaus šios informacijos patvirtinimo nėra.

Be to, A. Venediktovas teigia, kad generolo S. Surovikino pavaduotojas pulkininkas Andrejus Judinas „buvo pašalintas“ iš Rusijos armijos. Kol kas ši informacija oficialiai taip pat nepatvirtinta.

Anksčiau apie galimą S. Surovikino sulaikymą skelbė ir keli karą Ukrainoje palaikantys „Telegram“ kanalai. Tinklaraštininkas Vladimiras Romanovas rašė, kad generolas neva sulaikytas birželio 25 dieną, t. y. jau kitą dieną po „Wagner“ maišto. Kiti karą palaikantys kanalai tikina, kad generolas nesulaikytas, o tik rašo pasiaiškinimus. Rusijos gynybos ministerija jokios informacijos apie generolo likimą neviešina.

„Reuters“ atkreipia dėmesį, kad iš viešumos, be generolo S. Surovikino, dingo ir Rusijos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo vadas Valerijus Gerasimovas. Agentūros pastebėjimais, V. Gerasimovas nei viešumoje, nei per televiziją nesirodė nuo tada, kai vyko maištas. V. Gerasimovas yra Rusijos pajėgų Ukrainoje vadas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)