Taip V. Ozerovas teigė atsakydamas į žurnalisto klausimą, kokiomis sąlygomis Rusija gali įvesti kariuomenę į Ukrainą, informuoja unian.net.

„Federacijos Taryba davė Rusijos prezidentui sutikimą panaudoti ginkluotąsias pajėgas, siekiant užtikrinti žmonių gyvybių saugumą... mes šito nutarimo neatšaukėme“, – priminė V. Ozerovas.

Į patikslinantį klausimą jis atsakė, kad tai susiję ne tik su Krymo teritorija, bet ir su visa Ukraina.

Jis pabrėžė, kad pagal Rusijos įstatymus, sprendimas dėl pajėgų skaičiaus ir priemonių, dėl ginklų ir karinės technikos, taip pat – dėl taikymo vietos sprendžia pats Rusijos prezidentas.

Vladimiras Putinas
Atsakydamas į klausimą, ar gali Rusijos prezidentas bet kurią akimirką įvesti kariuomenę į Ukrainos pietrytinę dalį, V. Ozerovas atsakė: „Teoriškai, taip“.  Tiesa, jis patikino, kad Rusija nesuinteresuota taikyti karinės jėgos Ukrainoje.

Ukrainos prezidento administracija: jei separatistai neatiduos ginklų, į juos bus šaudoma

Andrejus Senčenka, einantis prezidento administracijos vadovo pavaduotojo pareigas, ragina separatistus sudėti ginklus, antraip bus įsakyta į juos šaudyti, praneša UNIAN.

A. Senčenkos teigimu, vadovybė neturi nieko prieš beginklį taikų protestą. Tačiau, jo teigimu, separatistai turi labai daug ginklų, rašo „Ukrainska pravda“.

„Kuokomis ginkluotiems asmenims mes rekomendavome netrikdyti viešos tvarkos, padėti kuokas ir eiti dirbti, – pasakė jis. – Tačiau prieš teroristus bus naudojami ginklai, kaip tai daroma visame pasaulyje“, – įspėjo jis.

„Jei jie nesudės ginklų, specialiesiems būriams bus įsakyta šaudyti“, – pažymėjo A. Senčenka.

Anksčiau Donecko meras pranešė, kad separatistai Donecke atidavė dalį ginklų.

Separatistai tęsia mitingą prie milicijos apsupto valstybinės srities administracijos Charkove

Daugiau nei 200 prorusiškai nusiteikusių aktyvistų tęsia mitingą prie Charkovo valstybinės srities administracijos pastato. Kaip praneša UNIAN korespondentas, žmonės susirinko važiuojamoje Sumų gatvės dalyje ir Laisvės aikštėje.

Automobilių eismas Sumų gatvės atkarpoje prie administracijos pastato uždarytas. 

Aktyvistai skanduoja: „Charkovas, Krymas, Rusija!“, „Fašizmui – ne!“. Dauguma jų prie drabužių prisitvirtinę Georgijaus juosteles. Valstybinės srities administracijos pastatą apsupusi milicija. Pareigūnai taip pat užblokavo šaligatvio atkarpą prie įėjimo į administracijos pastatą.

Kaip pranešė UNIAN, balandžio 6 d. federalizacijos šalininkai užėmė Charkovo valstybinės srities administracijos pastatą ir iškėlė ant jo Rusijos vėliavą.

Balandžio 7 d. apie tūkstantį prorusiškai nusiteikusių mitinguotojų paskelbė apie valstybės, pavadintos „Charkovo liaudies respublika“  sukūrimą. Vidaus reikalų ministerijos pajėgos per antiteroristinę operaciją išvarė separatistus iš padegto administracijos pastato, o iš pastatą užgrobusių separatistų konfiskavo 6 dėžes su „Molotovo kokteiliais“, koviniais bei trauminiais ginklais.

Šiuo metu komunalinių tarnybų ir valstybinės srities administracijos darbuotojai pradėjo pastato užgrobimo pasekmių likvidavimą.