Pareigūnai sakė reagavę į pagalbos skambutį netrukus po 1.30 val., kai buvo pranešta apie dažus ant Manhatano Aukštutiniame Yst Saide esančio konsulato fasado. Policijos atstovas sakė, kad vyksta tyrimas dėl galimo „tendencingo incidento“, niekas nesuimtas.

Rusijos konsulatas Niujorke nupurkštas raudonais dažais

Ryškiai raudoni dažai pasirodė ant fasado likus kelioms valandoms, kai V. Putinas paskelbė, kad aneksuoja keturias Rusijos kariuomenės okupuotas Ukrainos sritis. Tą dieną per apšaudymą Ukrainos pietiniame Zaporižios regione taip pat žuvo mažiausiai 30 žmonių – tai buvo vienas baisiausių išpuolių prieš civilius pastaraisiais mėnesiais.

Netoli konsulato gyvenanti pensininkė Rosie Morse sakė, kad išpurkšti dažai „atrodo kaip meno kūrinys“. „Tačiau jų prasmė yra išreikšti jausmus apie Putiną, ir aš negaliu pasakyti, kad tam nepritariu“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

„Tai vandalizmas, bet tai išreiškia, kad Niujorko gyventojai supranta, jog Putinas žudo žmones, – sakė kitas praeivis 34 metų Romenas Baulinas. – Tai istorinis pastatas ir mes esame Niujorko viduryje, bet aš visiškai pritariu menininkui, kuris tai padarė“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją