„Jeigu tikėtume Sirijos valstybiniu transliuotoju, Sirijoje už B. Assadą kovoja ir Rusijos kariai“, – teigia leidinys.

Vienas iš dalinio, dalyvaujančio aktyviuose kariniuose veiksmuose Sirijoje, karių nufilmavo trijų minučių trukmės vaizdo įrašą.

Jame, kaip rašo „Times“, matoma, kaip misiją vykdo grupelė karių ir naujos kartos šarvuotis, priklausantis Rusijos karinėms pajėgoms.

Už kadro girdimi balsai, kalbantys rusų kalba.

Oficialiame paaiškinime teigiama, kad vaizdo medžiagoje užfiksuotos valstybės pajėgos, besipriešinančios separatistams Latakijos kalnuose.

Analitikai, anot „Times“, kaip reikiant nustebo, Sirijoje išvydę rusų šarvuotį 82A – tokių Rusijos kariuomenė įsigijo tik praeitais metais.
Remiantis vaizdo įrašu, šarvuočio ekipažas kalba rusiškai, teigia karybos ekspertas Igoris Sutiaginas.

„Rusijos karybos ekspertai, kaip skelbiama, jau gana seniai dirba Sirijoje, kur vykdo Maskvos inicijuotą pagalbos Sirijos režimui programą. Iki šiol nebuvo jokių įrodymų, kas rusai tiesiogiai dalyvauja ir karinėse operacijose“, – rašo „The Times“.

Kaip žurnalistams sakė I. Sutiaginas, neaišku, kas tiksliai yra vaizdo įraše matomi rusai.

Laisvosios Sirijos armijos aktyvistai teigia, kad rusų pajėgos aktyviai veikia Sirijos Tartuso uosto, kur yra Rusijos karinio jūrų laivyno bazė, prieigose.

Anot „Times“, praeitą savaitę valstybinis Sirijos laikraštis „Al Batan“ skelbė, kad Rusija Sirijoje norėtų steigti dar vieną karinio jūrų laivyno bazę.

Pirmadienį Izraelio žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad artimiausiomis savaitėmis Maskva ruošias į Siriją pasiųsti visą ekspedicinį korpusą, kuris B. Assado pajėgų pusėje tiesiogiai dalyvaus karinėse operacijose.

Rusijos valdžia tokius gandus neigia. Jie atmeta ir Turkijos žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad savaitgalį Damaske nusileido šeši Rusijos kariniai lėktuvai MIG-31M.

Internete pasirodė Rusijos karinių lėktuvų nuotraukos, kurios, kaip spėjama, buvo darytos būtent Sirijoje.

Nuotraukas išplatino džihadistų grupuotė „Jabhat al Nusra“, siejama su „Al Qaeda“, skelbia „NEWSru Israel“. Išvakarėse žiniasklaidoje buvo aktyviai aptarinėjama Rusijos vaidmens konflikte Sirijoje tema.

Nuotraukose matoma, kaip danguje virš karinių veiksmų zonos suka ratus Rusijoje pagaminti kariniai lėktuvai. Tvirtinama, kad jie buvo pastebėti į Vakarus nuo Sirijos Idlibo miesto.

Vienas iš tinklaraštininkų, paskelbusių nuotraukas, teigia, kad konkrečiai kalbama apie žvalgybinį bepilotį „Pčela-1T“ bei lėktuvus Su-34 ir Su-27. Ar ši informacija patikima, kol kas nenustatyta.

Nuotraukose lėktuvų siluetai išplaukę, todėl tiksliai pasakyti, kokie tai modeliai, neįmanoma.