Baudžiamajame kodekse turėtų atsirasti paragrafas dėl konfiskavimo turto tų rusų, kurie gyvena užsienyje ir įžeidinėja savo gimtinę ir piliečius bei kareivius, penktadienį „Telegram“ kanale rašė įtakingas Dūmos vadovas ir prezidento Vladimiro Putino bendražygis. Šie žmonės esą turi pakankamai turto Rusijoje, kad kompensuotų „padarytą žalą“.

Rusijos politikai jau kelias savaites teikia pasiūlymus, kaip nubausti, pavyzdžiui, dėl V. Putino paskelbtos mobilizacijos į užsienį pabėgusius šimtus tūkstančių rusų. Pats V. Putinas pareiškė, kad žmonės išvyko dėl įvairių priežasčių, taip duodamas suprasti, kad nepritaria bendrai bausmei. Tačiau nuo tada, pavyzdžiui, būta ir pasiūlymų iš emigravusių rusų atimti pilietybę ar neleisti dirbant nuotoliu toliau uždirbti pinigų Rusijoje.

Kas Rusijoje kritikuoja kariuomenę, rizikuoja griežtomis bausmėmis, įskaitant įkalinimą. Valstybės Dūma jau yra priėmusi atitinkamus įstatymus.

V. Volodinas Rusijos karo kritikus pavadino „skudurais“. „Būdami užsienyje, jie nuomoja savo nekilnojamąjį turtą, toliau gauna honorarus Rusijos piliečių sąskaita. Kartu jie leidžia sau viešai drabstytis purvais, įžeidinėti mūsų karius ir karininkus, – rašė V. Volodinas. – Jie įsivaizduoja esą nebaudžiami, nes mano, kad teismai jų nepasieks.“ Tam Dūmos pirmininkas, kuriam pačiam dėl Rusijos karo Ukrainoje yra įvestos sankcijos, nori padaryti galą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją