„Nedarysime jokių nuolaidų užtikrinant mūsų sienų ir oro erdvės saugumą“, - sakė premjeras per televiziją.

Jis taip pat pažėrė kritikos Rusijos vykdomiems antskrydžiams Sirijoje, pažymėjęs, kad iš 57 oro smūgių tik dviejų taikinys buvo „Islamo valstybės“ džihadistai.

DELFI primena, kad Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas antradienį perspėjo Rusiją, kad ji daug prarastų, jeigu sugriautų savo draugystę su Ankara, taip pat pareiškė, kad Turkija neliks abejinga stebėtoja, jeigu jos oro erdvę pažeidinės Rusijos karo orlaiviai.

R. T. Erdoganas patikino, kad Turkija nereaguos kantriai į rusų karinių lėktuvų vykdomus šios šalies oro erdvės pažeidimus, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Išpuolis prieš Turkiją reiškia išpuolį prieš NATO“, - R. T. Erdoganas sakė Briuselyje surengtoje spaudos konferencijoje, kurioje jis dalyvavo kartu su Belgijos ministru pirmininku.

„Visiems puikiai žinoma, kad mus su Rusija sieja pozityvi draugystė. Vis dėlto jei Rusija netektų tokio draugo kaip Turkija, su kuria bendradarbiauja daugeliu svarbių klausimų, ji neteks daug, Rusija turėtų tai žinoti“, - pareiškė jis.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas taip pat antradienį pareiškė, kad Rusijos karo lėktuvų padaryti Turkijos oro erdvės pažeidimai prie sienos su Sirija „nėra atsitiktinumas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (638)