„Tai yra labai pavojingas kelias“, – per Maskvoje surengtą spaudos konferenciją sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Pasisakome prieš Pchenjano neatsakingus branduolinius veiksmus, pažeidžiančius Jungtinių Tautų rezoliucijas. Tačiau tai nereiškia, kad galima pažeisti tarptautinę teisę. Tikiuosi, kad nebus imtasi vienašališkų veiksmų, kaip tai buvo padaryta Sirijoje“, – pažymėjo jis.

Pirmadienį M. Pence'as perspėjo Šiaurės Korėją nebandyti Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo kantrybės ir pabrėžė, kad svarstomos visos galimybės, kurios padėtų apriboti Šiaurės Korėjos raketų ir branduolines programas. Tai jis sakė Pchenjanui sekmadienį surengus nesėkmingą balistinės raketos bandymą.

M. Pence'as priminė, kad Šiaurės Korėja pirmųjų branduolinių ginklų pasigamino prieš ketvirtį šimtmečio ir kad nuo tada su komunistine valstybe buvo mėginama kantriai tartis, kad ji šių ginklų atsisakytų.

„Tačiau strateginės kantrybės era baigėsi, – pažymėjo JAV viceprezidentas. – Prezidentas Trumpas aiškiai parodė, kad Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių šiame regione kantrybė išseko ir kad mes norime pamatyti pokyčius. Norime pamatyti Šiaurės Korėją, atsisakančią beatodairiško branduolinių ginklų kūrimo kelio, o jos nuolatinis balistinių raketų naudojimas ir bandymai yra nepriimtini.“