Indonezijos valdžios atstovai ir medikai informavo „The Associated Press“, kad S. Lavrovas gydomas. Jie nesutiko viešinti savo tapatybės, kadangi neturi įgaliojimų viešai aptarinėti šio įvykio.

Du iš anonimiškai kalbintų asmenų teigė, kad rusų užsienio reikalų ministrui – problemos dėl širdies.

Su atstovais iš Rusijos ambasados AP kol kas nepavyko susisiekti.

Tuo metu Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova tikina, kad pranešimai apie į ligoninę išvežtą S. Lavrovą – melas.

„Mes čia su Sergejumi Viktorovičiumi Indonezijoje skaitom pranešimus ir negalim patikėti savo akimis: pasirodo, jis paguldytas į ligoninę. Tai, žinoma, aukščiausias falsifikavimo lygis“, – savo „Telegram“ paskyroje parašė M. Zacharova.

Netrukus M. Zacharova paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti prie stalo sėdintis S. Lavrovas. Jis vilki marškinėlius ir šortus.

Vaizdo įraše jie buvo rodomi besijuokiantys po to, kai kelios žiniasklaidos priemonės pranešė, kad jis atsidūrė ligoninėje.

„Na ir apie mūsų prezidentą jau 10 metų rašo, kad jis susirgo. Tai toks žaidimas, kuris politikoje ne naujas“, – pareiškė S. Lavrovas.


Balio gubernatorius „Reuters“ sakė, kad Rusijos užsienio reikalų ministras S. Lavrovas iš tiesų lankėsi vienoje iš salos ligoninių. Agentūros pašnekovo teigimu, tai buvo sveikatos patikrinimas. Balio gubernatoriaus teigimu, S. Lavrovas jaučiasi gerai.

S. Lavrovas turėtų dalyvauti lapkričio 15–16 dienomis Balyje vyksiančiame G20 viršūnių susitikime.

Praėjusią savaitę Kremlius patvirtino, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nevyks į G20 susitikimą Indonezijoje dėl neva suplanuotų įsipareigojimų.

Sergejus Lavrovas

„Tai buvo valstybės vadovo sprendimas, atsižvelgiant į jo grafiką ir būtinybę, kad jis liktų Rusijos Federacijoje“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Aukščiausiojo lygio susitikime dalyvausiantis JAV prezidentas Joe Bidenas, kuris yra pavadinęs V. Putiną karo nusikaltėliu, anksčiau minėjo, jog neketina susitikti su Rusijos lyderiu Balyje, jei šis ten vyktų.

Rusijos sprendimas priimtas po kelis mėnesius trukusių spėliojimų, Maskvai patiriant nuostolių kare Ukrainoje ir Kremliui stengiantis apsisaugoti nuo Vakarų pasmerkimo lapkričio 15–16 dienomis vyksiančiame viršūnių susitikime.

Sergejus Lavrovas

Rusijos diplomatijos vadovas S. Lavrovas liepą anksčiau nei planuota išvyko iš Balyje vykusio G20 užsienio reikalų ministrų susitikimo, Vašingtonui ir jo sąjungininkams per derybas už uždarų durų pasmerkus Maskvos puolimą prieš kaimyninę šalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)