Anot jo, tik tai išspręstų konfliktą tarp Prancūzijos ir Rusijos, skelbia „Reuters“.

Dėl krizės Ukrainoje Prancūzijos prezidentas lapkričio 25 d. atidėjo „Mistral“ karinio laivo pristatymą Rusijai.

„Mums tiktų abu pasirinkimai – arba laivai, arba pinigai. Turime atgauti išleistus pinigus“, – praėjus dviem dienoms nuo Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimo sakė J. Ušakovas.

Reporterių paklaustas apie šią savaitę Minske turintį įvykti kontaktinės grupės susitikimą, patarėjas teigė, kad Rusija pasiryžusi surengti dar vieną derybų etapą.

Kaip pranešė Ukrainos vadovas Petro Porošenka, kontaktinės grupės susitikime turėtų dalyvauti Kijevas, Maskva, prorusiškų separatistų atstovai bei Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojai.

„Rusija pasiruošusi daryti viską, kad kontaktinės grupės susitikimas šią savaitę įvyktų Minske. Manau, kad tai bus įvykdyta“, – pažymėjo J. Ušakovas.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė, kad „Mistral“ klasės desantinio laivo pristatymas Rusijai susijęs tik su Minsko sutarčių įgyvendinimu.

Kaip rašo prancūzų dienraštis „Figaro“, šalies prezidentas tokią nuomonę išsakė žurnalistams skrydžio iš Maskvos į Paryžių metu.

Vadovas šeštadienį neplanuotai stabtelėjo Maskvoje, skrisdamas po vizito Kazachstane. F. Hollande'as ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas surengė susitikimą Rusijos valstybės vadovų specialiuosius reisus aptarnaujančiame Maskvos Vnukovo oro uosto terminale.

„Lėktuvnešių pristatymas Rusijai susijęs su Minsko sutarčių įgyvendinimu ir tik su juo“, – leidinys citavo Hollande'o žodžius.

Apibūdindamas su Rusija praeityje įvykusias derybas, Prancūzijos vadovas tvirtino, esą palaipsniui „einama į priekį“.

„Tačiau kalbant apie Ukrainą, mes jau pripratome prie to, kad įvykdžius atitinkamą ėjimą į priekį, vėl grįžtama atgal. Todėl artimiausioje ateityje galime likti nusivylę, kaip ne kartą jau įvyko“, – sakė F. Hollande'as.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį įspėjo Prancūziją, kad „Mistral“ klasės jūrų desanto laivo perdavimas, kuris buvo atidėtas dėl konflikto Ukrainos rytuose, yra ne Rusijos problema, o Prancūzijos reputacijos reikalas.

„Man šis klausimas jau kiek nusibodo. Tai ne mūsų problema, tai Prancūzijos reputacijos problema. Kontraktas turi būti griežtai vykdomas“, - sakė S.Lavrovas per spaudos konferenciją, kuri buvo surengta pasibaigus Europos saugumo ir bendradarbiavimo (ESBO) konferencijai Šveicarijoje.