JAV žvalgybos lėktuvas skrido išjungtais elektroniniais atsakikliais per sekmadienį netoli Rusijos sienos įvykusį incidentą, nurodė Gynybos ministerija, pridūrusi, kad to orlaivio įgula neinformavo regiono institucijų apie lėktuvo maršrutą.

Pasak Maskvos, tas lėktuvas skrido tame pačiame aukštyje, kuriame paprastai skraido keleiviniai lėktuvai. Rusija pridūrė, kad tokie JAV orlaivio įgulos „neprofesionalūs veiksmai“ kėlė susidūrimo su kitais lėktuvais pavojų.

Gynybos ministerija pabrėžė, kad reikia imtis priemonių, kad tokie incidentai nepasikartotų.

Pastaraisiais mėnesiais Vašingtonas ne kartą kaltino Rusijos kariškius dėl provokuojančių incidentų, kai šios šalies lėktuvai skraidydavo arti JAV karo laivų ir lėktuvų. Tačiau Maskva aiškino, kad JAV kariuomenė neturėtų veikti per daug arti Rusijos sienų.

Rusijos ir Vakarų šalių santykiai pašlijo labiausiai nuo Šaltojo karo dėl 2014 metais Maskvos įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos ir palaikymo Rytų Ukrainoje veikiantiems prorusiškiems separatistams.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)