Laivyno pulkininko Steve'o Warreno parengtoje ataskaitoje tvirtinama, kad šalia patruliuojančio "USS Donald Cook" balandžio 12 dieną kelis kartus praskrido neginkluotas Rusijos karinių oro pajėgų naikintuvas "Su-24 Fencer".

„Orlaivis nereagavo į pakartotinius įspėjimus iš laivo įgulos, o incidentas baigėsi po 90-ties minučių, - teigiama pranešime. - Provokuojami ir neprofesionalūs rusų veiksmai pažeidžia tarptautinius susitarimus bei protokolus dėl profesionalios skirtingų šalių kariuomenių sąveikos“.

Skelbiama, kad šalia laivo skraidė du rusų naikintuvai, tačiau tik vienas iš jų ėmėsi "provokuojamų veiksmų" ir netoli eskadrinio minininko praskrido 12 kartų.

Pasak St. Warreno, rusų lėktuvas Su-24, NATO vadinamas „Fechtuotoju“ (Fencer) 12 kartų praskrido žemai netoli JAV karo laivo „Donald Cook“; šis eskadrinis minininkas yra Juodojoje jūroje nuo balandžio 10 dienos. Atrodo, kad lėktuvas nebuvo ginkluotas, pridūrė St.Warrenas.

Kai skraidė minėtas rusų lėktuvas, pažymėjo St.Warrenas, JAV karo laivas patruliavo tarptautiniuose vandenyse vakarinėje Juodosios jūros dalyje. Dabar jis yra Rumunijos uoste.

ELTA primena, kad „USS Donald Cook“ sparnuotomis raketomis ginkluotas karo laivas į Juodąją jūrą įplaukė balandžio 10 dieną, šiuo metu jis plaukia Rumunijos Konstancos uosto link. Tai naujausias Amerikos žingsnis, siekiant pademonstruoti paramą sąjungininkams Rytų Europoje, nerimaujantiems dėl Rusijos veiksmų prie sienos su Ukraina.