"Dar prieš įsiplieskiant skandalui pastarosiomis savaitėmis, vyresnysis Murdochas svarstė apie atsistatydinimą iš vyriausiojo vadovo pareigų vadovaujančio darbuotojo Chase'o Carey naudai, nurodė su padėtimi susipažinę žmonės", - rašo dienraštis.

"The Wall Street Journal" pridūrė, jog tokiu atveju R.Murdochas liktų vykdomuoju direktorių valdybos pirmininku.

Ši rokiruotė buvo svarstoma jau ilgiau nei metus, nurodė "News Corp." priklausantis laikraštis, remdamasis vienu asmeniu, susipažinusiu su padėtimi bendrovėje.

"Net jeigu ponas Murdochas nuspręstų atlikti šį keitimą, jis to nedarytų dabar, sakė šis asmuo. Tai veikiausiai būtų padaryta po kelių mėnesių, kai triukšmas, tikėtina, būtų jau nurimęs", - rašo "The Wall Street Journal".

Kita vertus, jeigu šis žingsnis, net jeigu jis buvo seniai planuotas, būtų žengtas dabar, jis turėtų milžinišką simbolinę reikšmę, pridūrė laikraštis.

Australijos ir JAV pilietybę turinti 80 metų R.Murdochas, kuris yra vienas iš įtakingiausių pasaulyje žiniasklaidos baronų, antradienį stos prieš Didžiosios Britanijos parlamento Kultūros, žiniasklaidos ir sporto komitetą kartu su savo 38 metų sūnumi Jamesu ir didelį pasitikėjimą įgijusia 43 metų darbuotoja Rebekah Brooks, praminta "bulvarinių laikraščių karaliene".

R.Murdochui priklausęs sekmadieninis bulvarinis laikraštis "News of the World", kuris dabar jau uždarytas, kaltinamas nuo 2000 metų šnipinėjęs apie 4 000 žmonių, įskaitant politikus, garsenybes ir nusikaltimų aukas, balso pašto žinutes.