D. Pušilinas tvirtino, kad apsilankymo metu jį esą lydėjo Rusijos parlamento narys Zurabas Makijevas. D. Pušilino socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti abu vyrai, dėvintys karinę aprangą ir automobiliu esą atvykstantys į minėtą miestelį, tačiau naujienų agentūra AFP pažymi, kad ji šių vaizdų nepriklausomai patvirtinti negalėjo.

Jie yra pirmieji su Maskva susiję asmenys, pareiškę, kad apsilankė Soledare po tariamo šio miestelio užėmimo.

D. Pušilino paskelbtoje medžiagoje taip pat matyti, kad vizito metu dalyvavo ir Rusijos samdinių grupuotės „Vagner“ nariai. Vienas jų vaizdo įraše tvirtino, kad esą buvo kaunamasi „dėl kiekvieno namo“.

Pati grupuotė yra pareiškusi, kad suvaidino didžiulį vaidmenį kovoje dėl Soledaro kontrolės.

Maskva šio miestelio užėmimą laiko dideliu laimėjimu. Rusų gynybos ministerija anksčiau tikino, kad tai buvo svarbus žingsnis siekiant visiško Ukrainos kariuomenės išstūmimo iš kaimyninio Bachmuto.

D. Pušilinas po vizito pareiškė Rusijos valstybinei žiniasklaidai, kad Soledaras kovų metu buvo beveik visiškai sunaikintas ir ten dabar „praktiškai nėra sveikų pastatų“. Jis taip pat tvirtino, kad mūšiai Bachmute esą „intensyvėja“, o Rusijos kariuomenė ten „daro pažangą“.

Rusija apie Soledaro užėmimą paskelbė sausio 13 d. Tačiau Ukrainos ginkluotosios pajėgos tai neigia ir praėjusią savaitę patikino, kad kautynės šiame miestelyje tęsiasi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)