M.Le Pen, dėl kurios netikėto 17,9 proc. rezultato pirmajame rate balandžio 22 dieną kraštutiniai dešinieji tapo itin svarbūs sekmadienį įvyksiančiam antrajam ratui, sakė negalinti paremti nei favorito, socialistų kandidato Francois Hollande'o, nei dabartinio konservatyvaus šalies vadovo Nicolas Sarkozy.

"Nesuteiksiu šiems dviem kandidatams nei savo pasitikėjimo, nei mandato", - Paryžiuje susirinkusiai šalininkų miniai sakė M.Le Pen. Nors ji akcentavo, kad jos šalininkai laisvi rinktis patys, aiškiai užsiminė apie tuščius balsalapius.

"Sekmadienį aš nebalsuosiu už nieką", - pareiškė ji per savo Nacionalinio fronto tradicinį metinį "Joanos Arkietės dienos" mitingą, kurio metu buvo laukiama jos rekomendacijų dėl balsavimo antrajame rate.

"Aš pasirinkau. Kiekvienas jūsų taip pat pasirinksite", - pridūrė ji.

Valandą trukusioje kalboje M.Le Pen gyrė Nacionalinį frontą už sėkmę balandžio 22 dieną vykusiame pirmajame rinkimų ture ir smarkiai sukritikavo N.Sarkozy bei F.Hollande'ą už tai, kad jie "išdavė prancūzų vertybes".

"Mes švenčiame mūsų nepaprastus rezultatus prezidento rinkimuose, - kalbėjo ji. - Mes iškėlėme savo klausimus šiuose rinkimuose. Mes tapome Prancūzijos politinio gyvenimo svorio centru".

"Šio judėjimo, kurį mes pradėjome, neįmanoma sustabdyti; mūsų pergalė neišvengiama", - nurodė M.Le Pen.

"Niekas niekada vėl nebesikartos, - tęsė ji. - Mūsų istorinė kova tik prasideda..., turime dar daug ką nuveikti".

Pasak M.Le Pen, jos vadovaujama partija "vienintelė gynė Prancūzijos respubliką šiame politiniame kraštovaizdyje".