Esą broliai Kouachi gali būti netoli Villers-Cotteret vietovės, esančios apie 80 km nuo Paryžiaus.

Pranešama, kad du į įtariamuosius panašūs asmenys pastebėti važiuojantys baltu „Renault Clio“ automobiliu.

Skelbiama, esą apylinkėse telkiamos policijos pajėgos, uždaroma dalis kelių.

Teigiama, kad automobilyje pastebėti asmenys buvo kaukėti, o mašinos gale buvo matomi šaunamieji ginklai.

Lefigaro.fr, remdamasis šaltiniais policijoje, teigia, jog brolius pastebėjo degalinės darbuotojas. Pateikiama ir daugiau detalių apie įtariamųjų ginkluotę: esą jie turi Kalašnikovo automatus ir granatsvaidžius.

BBC taip pat skelbia, kad jie ginkluoti ir labai pavojingi.

„Le Point“ skelbia, esą broliai iš degalinės pavogė maisto bei degalų ir pajudėjo Saine-et-Marne vietovės kryptimi.

Be to, brolių automobilis esą pažymėtas suklastotais arba vogtais valstybiniais numeriais.

Skelbiama, jog artimiausiai esančioms teisėsaugos pajėgoms nurodyta skubiai paruošti tiek puolamąją, tiek gynybinę įrangą bei ginkluotę.

Policija mano, kad abu vyrai ketina grįžti į Paryžių. Ginkluoti pareigūnai stebi įvažiavimus į Prancūzijos sostinę. Baiminamasi, kad broliai gali būti pasiryžę žūti dar vienoje kruvinoje atakoje.

Skelbiama, jog galimam šaulių pasirodymui pasiruošę ir civiliais rūbais vilkintys pareigūnai.

Prancūzų žandarmerijos greitojo reagavimo pajėgos telkiamos Villers-Cotterêts ir Crépy-en-Valois vietovių apylinkėse, praneša lefigaro.fr. Portalo duomenimis, du įtariamieji vis dar gali būti netoli degalinės, kurią apiplėšė ketvirtadienio rytą.

Teigiama, jog vietovėse, kur sutelktos greitojo reagavimo pajėgos, vaikams liepta pasilikti mokyklose. Apie elitinių teisėsaugos pajėgų veiksmus informuoja ir agentūra AFP.

Pranešama, kad įtariamieji galimai paliko savo automobilį, kuriame buvo pastebėti ketvirtadienio rytą.

Pasirodė žinios, jog įtariamuosius supa pareigūnų pajėgos.
„France 3“ praneša, esą broliai galimai užspeisti bute Crépy-en-Valois gyvenvietėje. Anot televizijos kanalo, mobilios žandarmerijos pajėgos su šarvuotais furgonais jau užima pozicijas.

Lefigaro.fr informuoja, jog buvo rastas įtariamųjų naudotas automobilis. Anot portalo šaltinių, patikrinus mašiną, joje rastos džihadistų vėliavos ir Molotovo kokteiliai.

Pašautos policininkės mirtis didina įtampą

Prancūzijos vidaus reikalų ministras ketvirtadienį paragino nedaryti skubotų išvadų po incidento Paryžiaus pietiniame priemiestyje, per kurį ginkluotas užpuolikas mirtinai sužeidė vieną policijos pareigūnę ir sužalojo kitą žmogų, praėjus parai po 12 žmonių gyvybių nusinešusio kruvino išpuolio vieno satyrinio savaitraščio redakcijoje.

Ketvirtadienį paryčiais užpuolikas pradėjo šaudyti į policininkę, taip pat kliudė netoliese buvusį gatvės šlavėją, o tada paspruko.

Vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve'as sakė, kad užpuolikas tebėra laisvėje ir kad kol kas neaišku, ar ši ataka susijusi su išpuoliu prieš savaitraštį „Charlie Hebdo“, tarp kurio aukų buvo du policininkai.

Pasak B.Cazeneuve'o, policininkė buvo pašauta, kai atvyko į vieno eismo įvykio vietą. Paryžiaus policija nurodė, kad per tą incidentą nukentėjęs žmogus buvo gatvės šlavėjas.

Policijos profsąjungos „Alliance“ Emmanuelis Cravello sakė, kad sužeista pareigūnė vėliau mirė.

„Pareigūnė buvo priešais baltą automobilį, o vyras, kuris šaudė, nubėgo“, – pasakojo incidento liudininkas Ahmedas Sassi, stebėjęs įvykius iš gretimo namo.

Pasak A.Sassi, šaulys buvo tamsiai apsirengęs, bet be kaukės.

„Ginklas neatrodė didelis, nes jis jį laikė viena ranka“, – pridūrė liudininkas.

B.Cazeneuve'as į šio incidento vietą išvyko iš nepaprastojo vyriausybės posėdžio. Prancūzijoje paskelbta aukščiausio lygio saugumo parengtis po kruvinos atakos prieš „Charlie Hebdo“ redakciją sostinės centre.

Prancūzijos vidaus reikalų ministerija patvirtino, kad ketvirtadienio rytą Paryžiuje šaudęs asmuo pabėgo ir tebėra ieškomas, skelbia lefigaro.fr.

Sulaikyti septyni asmenys

Septyni asmenys buvo sulaikyti ieškant dviejų brolių, įtariamų nužudžius 12 žmonių per Prancūziją sukrėtusį kruviną islamistų išpuolį, nutaikytą prieš vieną satyrinį savaitraštį, ketvirtadienį pranešė vienas teismų šaltinis.

Patvirtindamas ankstesnius premjero Manuelio Vallso komentarus, šaltinis, nesutikęs viešinti savo vardo, sakė, kad minėtiems broliams artimi vyrai ir moterys šiuo metu apklausiami policijos. Šaltinis nenurodė, kur buvo sulaikyti tie žmonės.

Tuo tarpu M.Vallsas sakė radijui RTL, kad du įtariamieji, kurie dar nerasti, buvo žinomi žvalgybos tarnybos tarnyboms ir „neabejotinai“ buvo sekami prieš trečiadienį įvykdytą ataką.

Du kaukėti juodai apsirengę vyrai trečiadienio rytą įsiveržė į savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakciją, kur nužudė kai kuriuos Prancūzijoje pagarsėjusius žurnalistus ir du policininkus, o vėliau pabėgo automobiliu.

Buvo išduoti orderiai suimti 32 metų Cherifą Kouachi – žinomą džihadistą, kuris 2008 metais buvo teistas dėl ryšių su islamistų grupe, verbavusia Prancūzijos piliečius, lankydavusius vieną mečetę Paryžiaus rytiniame rajone, vykti kautis su amerikiečiais Irake, – ir jo 34 metų brolį Saidą.Abu jie yra gimę Paryžiuje.