Vadinamosios „Laisvės vilkstinės“ tikslas yra protestas Prancūzijos sostinėje vasario 12 dieną. Kalbama ir apie tolesnę kelionę Briuselio link. Prie atitinkamos feisbuko grupės jau prisijungė daugiau kaip 190 000 žmonių.

Kanadoje šimtų sunkvežimių konvojus po kelias dienas trukusios kelionės praėjusį savaitgalį pasiekė sostinę Otavą. Ten vykusioje demonstracijoje prieš koronaviruso priemones dalyvavo tūkstančiai žmonių.

Protestas pirmiausiai buvo nukreiptas prieš nurodymą vilkikų vairuotojams vakcinuotis ir tada – apskritai prieš valstybės įvestus ribojimus.

Prancūzijoje vyriausybė taip pat sulaukia kritikos dėl sugriežtinų taisyklių nepasiskiepijusiems arba pilnai nepasiskiepijusiems gyventojams. Nuo vasario 25 dienos jie tik ribotai gali dalyvauti viešajame gyvenime.

Nuo vasaros Prancūzijoje kiekvieną šeštadienį organizuojamos demonstracijos prieš koronaviruso priemones pastaruoju metu pritraukia vis mažiau žmonių.

Prancūzijoje pasiskiepiję devyni gyventojai iš dešimties. Koronaviruso padėtis pastaruoju metu gerėja, infekcijų skaičiai mažėja.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją