100 000 gyventojų per septynias dienas tenkantis naujų atvejų skaičius Portugalijoje išaugo nuo maždaug 100 lapkritį iki 193 dabar. Tačiau šalyje, kur paskiepyta apie 88 proc. populiacijos, padėtis yra daug geresnė nei daugelyje kitų Europos valstybių. Palyginimui: Vokietijoje minėtas rodiklis šeštadienį buvo 442.

Kairioji vyriausybė Lisabonoje pabrėžia, kad būtina laikytis atsargumo. Tačiau situacija intensyviosios terapijos skyriuose išlieka santykinai gera. COVID-19 pacientai užėmę 130 lovų intensyviosios terapijos skyriuose. Praėjusią žiemą 10,3 mln. gyventojų turinčioje Portugalijoje jų vienu metu buvo virš 800.

Nuo trečiadienio šalyje galioja naujos priemonės pandemijai suvaldyti. Visi atvykstantieji oro keliu privalo pateikti neigiamą testą, net jei yra paskiepyti. Paskiepytieji ir persirgę, kaip ir neskiepytieji, privalo turėti neigiamą testo rezultatą, jei nori patekti į barus ir diskotekas, ligonines ir senelių namų bei didelius renginius. Be to, visose uždarose erdvėse įvesta kaukių prievolė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Dalintis
Nuomonės