"Mieli jaunieji draugai, paskyrėme kitas Pasaulio jaunimo dienas 2016 metais Krokuvoje, Lenkijoje", - pontifikas pareiškė baigiantis mišioms Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje, kuriose dalyvavo apie 3 mln. maldininkų.

Argentinoje gimęs Pranciškus baigė savaitę trukusį vizitą Brazilijoje, daugiausiai gyventojų turinčioje katalikiškoje šalyje. Tai buvo jo pirmoji kelionė į užsienį nuo išrinkimo Katalikų Bažnyčios vadovu šių metų kovą.

Krokuva buvo pasirinkta pagerbiant charizmatišką velionį popiežių Joną Paulių II, kuris buvo kilęs iš to miesto ir inicijavo Pasaulio jaunimo dienų tradiciją.

Jonas Paulius II, kuris vėliau šiais metais turėtų būti paskelbtas šventuoju, buvo Krokuvos arkivyskupas iki 1978 metų, kai buvo išrinktas pirmuoju pasaulyje lenku pontifiku.

Pirmosios oficialios Pasaulio jaunimo dienos įvyko 1986 metais, nors anksčiau Romoje buvo surengti du masiniai jaunimo iš viso pasaulio suvažiavimai.

Antrasis oficialus renginys buvo organizuotas 1987 metais Argentinos sostinėje Buenos Airėse, kur Pranciškus užėmė arkivyskupo postą prieš tapdamas popiežiumi.

Popiežius Pranciškus sekmadienį po mišių Brazilijos paplūdimyje, kuriose dalyvavo 3 mln. maldininkų, baigė savo istorinę kelionę katalikiškam užsidegimui paskatinti ir išvyko atgal į Romą.

Pirmasis Lotynų Amerikoje gimęs pontifikas išskrido kelios valandos po to, kai kreipėsi į vėliavomis mojavusių, šokusių ir „Tegyvuoja popiežius!“ skandavusių tikinčiųjų jūrą pusmėnulio formos Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje.

"Išvykstu su daugeliu džiaugsmingų atsiminimų, kurie, žinau, duos peno mano maldoms. Aš jau pradedu ilgėtis Brazilijos, ši didi liaudis rodo tiek meilės ir draugiškumo", - prieš lipdamas į savo lėktuvą pasakė popiežius.

Prieš baigdamas savo pirmąją užsienio kelionę po išrinkimo popiežiumi šių metų kovą Pranciškus – 1,2 mlrd. pasaulio katalikų lyderis – paragino į katalikiškas Pasaulio jaunimo dienas susirinkusius jaunus tikinčiuosius "eiti ir padaryti mano mokiniais visų tautų žmones."

"Nebijokite eiti ir nešti Kristų į kiekvieną gyvenimo sferą, į visuomenės pakraščius, net tiems, kurie atrodo esantys toliausiai, patys abejingiausi", - sakė 76 metų popiežius argentinietis, daugybei žmonių nusprendus atsigaivinti vandenyno bangose.