Dabar pasaulis gali džiaugtis dėl to paties nuskriaustojo siro. Vyrui pagalbos ranką ištiesė Ispanija.

Šioje šalyje jis sutiktas kaip ilgai lauktas svečias. Madrido stotyje, nepaisant vėlyvo meto, jo atvykimo laukė dešimtys žmonių. Į Ispanijos sostinę Sirijos pilietis atvyko vietos futbolo akademijos kvietimu. Mokyklos vadovas Miguelis Galanas nelaimingo vyro istoriją perskaitė laikraštyje „El Mundo“. Sužinojęs, kad šis vyras jo kolega, nusprendė ištiesti jam pagalbos ranką.

„Mes abu ugdome futbolininkus, todėl privalau išreikšti solidarumą. Juk ir aš ne tik mokyklos vadovas, bet ir futbolo treneris. Jo sūnus svajoja tapti futbolininku. Ir mes jį palaikysime. Suteiksime šiai šeimai finansinę pagalbą“, – pasakoja futbolo akademijos vadovas Miguelis Galanas.

Sirijoje O.A. Mohsenas treniravo pirmojo diviziono futbolo komandą, jis buvo gana garsus žmogus. Bet prasidėjo pilietinis karas, jo gyvenamasis rajonas virto kruvinių susirėmimo centru, tad futbolas ėmė rūpėti mažiausiai. Iš pradžių treneris kartu su šeima pabėgo į Turkiją, o po pusės metų nusprendė nusigauti iki Vokietijos, kur jo laukė vyresnysis sūnus. Su juo susitikti pavyko prieš kelias dienas.

„Myliu jus. Myliu Madridą, myliu Ispaniją. Ačiū už jums už viską. Man tai labai svarbu. Aš čia, su jumis. Labai jums ačiū“, – džiūgavo pabėgėlis iš Sirijos Osama Abdul Mohsenas.

Ispanų kalbos pabėgėlis iš Sirijos nemoka, tačiau žada išmokti – esą pradės jau dabar.

Madride naujajam treneriui jau išnuomotas butas. Jo savininkas taip pat nusprendė padėti pabėgėlių šeimai ir pritaikė nemenką nuolaidą. Dabar O.A.Mohsenas laukia, kada pas jį atvažiuos žmona ir dukros, kurios vis dar gyvena Turkijoje. Ir laukia, kada Ispanijoje galės pamatyti futbolo rungtynes, kuriose žais Madrido „Real“. Kol kas – kaip žiūrovas.

A journalist was caught kicking and tripping refugees as they fled police in Hungary. She's been fired.
Posted by INSIDER on 2015 m. rugsėjo 8 d.

Lage in #Roeszke #Hungary weiter schlimm - Polizei überfordert - Flüchtlinge durchbrechen Polizeikette - Verletzte! pic.twitter.com/GlMGqGwABb
— Stephan Richter (@RichterSteph) September 8, 2015