Kaip informuoja TVN24, Lenkijos kariuomenė sudarinėja privačių transpoto priemonių, kurios galėtų būti naudingos karo atveju, savininkų sąrašą. Kaip sako Lenkijos Generalinio štabo viršininkas papulkininkis Slawomiras Ratynskis, piliečiai gerai prisimena savo teises, tačiau užmiršta savo įsipareigojimus valstybei.

Lenkijos kariuomenę domina dideli lauko automobiliai, autobusai, krovininis transportas. Karo atveju, šios transporto priemonės pereis kariuomenės žinion. Jau dabar karinių manevrų metu toks transportas bus nuomojamas iš jų šeimininkų. Už automobilio „paskolinimą“ bus mokama nuo 150 iki 500 zlotų per parą. Šiuos klausimus tvarkyti pavedama miestų merams ir valsčių viršaičiams.

Kariuomenę taip pat domina ir nekilnojamas turtas - dideli sandėliai ir parkingai prieš šalies didžiųjų miestų, kurie krizės atveju gali būti panaudoti karinės technikos kaupimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (724)