Keli demonstrantai sviedė akmenis į pareigūnus per pastarąsias dienas jau antrąjį smurto praliejimą šalies sostinėje. Minia ragino bendruomenių ministrą Aleksandrą Jablanovičių pasitraukti iš savo posto po to, kai šis kai kuriuos etninius albanus pavadino „laukiniais“.

Kosovo vyriausybėje ministrų pareigas eina trys serbų ministrai.

Iš viso per susirėmimus antradienį buvo sužeisti mažiausiai 22 policijos pareigūnai ir 15 protestuotojų.

A. Jablanovičius viešai atsiprašė už savo komentarus. Ministras anksčiau pasmerkė albanus, bandžiusius uždrausti serbų piligrimams per stačiatikių Kalėdas aplankyti vienuolyną Kosovo vakaruose.

Anot vietinių albanų, kai kurie serbai atsakingi už karo nusikaltimus, įvykdytus per Serbijos karą prieš Kosovą 1999 metais.

Naujausius protestus taip pat pakurstė ginčai dėl kasyklos komplekso Mitrovicoje. Kosovo vyriausybė nesiryžo nacionalizuoti komplekso, kadangi Serbija tvirtina, kad vietovė priklauso jai.

Kosovas vienašališkai paskelbė savo nepriklausomybę nuo Serbijos 2008 metais. Prištinoje veikia Europos Sąjungos teisingumo misija. Šalį pripažinusios JAV ir dauguma ES valstybių. Tačiau Kosovo valstybingumui nepritarė Serbija, Rusija ir Kinija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)