D. Cameronas teigė, kad „jam buvo garbė būti premjeru šiuos šešerius metus“.

„Turime pasistengti, kad iki Konservatorių partijos suvažiavimo spalį jau turėtume naują ministrą pirmininką“, – prie Jungtinės Karalystės vyriausybės žurnalistams pareiškė britų premjeras Davidas Cameronas.

„Jungtinės Karalystės žmonės nusprendė pasitraukti iš Europos Sąjungos – jų valią reikia gerbti“, – teigia jis.

DELFI primena, kad D. Cameronas agitavo britus pasilikti Europos Sąjungoje. Taip pat Premjeras pažymėjo, kad apie savo pasitraukimą jau perspėjo ir karalienę.

D. Cameronas: D. Britanijos pasitraukimo iš ES procedūras turi pradėti naujas premjeras

Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas penktadienį pareiškė, kad pareigą inicijuoti oficialią Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos procedūrą jis paliks savo įpėdiniui.

„Manau, bus teisinga, kad tas naujas ministras pirmininkas priims sprendimą, kada inicijuoti (Lisabonos sutarties) 50-ąjį straipsnį“, – pabrėžė D. Cameronas, paskelbęs apytikrį laiką, kada jis pasitrauks iš posto, Britanijai nubalsavus išstoti iš Bendrijos.

Premjeras pažadėjo stengsis „išlyginti laivą“ per kelis ateinančius mėnesius, bet pažymėjo, kad naujas lyderis turėtų būti paskirtas iki spalio pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1026)