Pirmasis Izraelio rinkai skirtas 122 puslapių storio „Playboy“ numeris pasirodė trečiadienį ir skaitytojus gundys pasitelkęs laiko jau seniai išbandytą formulę – vilios vyrų akis pikantiškomis nuotraukomis ir domins rimtesniu turiniu. Šiame numeryje publikuojamos Izraelio modelio ir realybės šou žvaigždės Natalie Dadon nuotraukos.

„Playboy“ visada akcentuoja pateikiantis ne tik kokybiškos erotikos, bet ir rimtų publikacijų. Pastarųjų netrūks ir Izraeliui skirtoje versijoje: pirmajame numeryje publikuojamas išsamus interviu su buvusiu Izraelio vidaus reikalų ministru ir žvalgybos agentūros „Shin Bet“ vadovu Avi Dichteriu. Žurnale tai pat pateikiami ir du įdomūs versti straipsniai. Viename iš jų pasakojama apie buvusį „Apple Inc“ vadovą Steve Jobsą, o kitame – apie JAV krepšinio dievuką Kobe Bryantą.

„Playboy“ 1953 metais padėjęs leisti jo sumanytojas Hugh Hefneris iš anksto įrašytame pareiškime, transliuotame per žurnalo pristatymo vakarėlį, antradienį surengtą Tel Avive, sakė, jog žurnalą ir Izraelį vienija „kertinės vertybės“.

„Labai didžiuojuosi, jog „Playboy“ Izraelyje pradėjo savo misiją, kurios pagrindinis tikslas – stiprinti žodžio, pasirinkimo ir žiniasklaidos laisvę. Man labai džiugu ir malonu, kad žurnalą ir Izraelį vienija tiek daug kertinių vertybių, o šalies visuomenė mus noriai priėmė į savo kultūrinę erdvę“, - teigia H. Hefneris.

„Playboy“ versijos Izraelyje vyriausiasis redaktorius – Amerikoje gimęs žydas Danielis Pomerantzas žurnalą įvardija kaip „naują vadovą moderniam Izraelyje gyvenančiam vyrui“. Vyriausiojo redaktoriaus teigimu, priimti sprendimai „atspindi situaciją Izraelio rinkoje“, tad jis tikisi komercinės žurnalo sėkmės, nepaisant gana konservatyvios vietinių nuomonės ir pastaruoju metu sumenkusių šio prekės ženklo pajamų.

Izraelis – nuostabi ir įdomi šalis, o „Playboy“ – nuostabus ir įdomus žurnalas“, - „The Telegraph“ sakė D. Pomerantzas.