Iš pradžių organizatoriai ketino surengti seksualinių mažumų organizaciją „Identiškumas“ palaikančias eitynes priešais parlamento pastatą, tačiau artėjant 13 val. (14 val. Lietuvos laiku), kai turėjo prasidėti akcija, ten jau buvo susirinkę ir savo aukų laukė dešimtys „moralės sergėtojų“, rašo newsru.com.

Tarp jų buvo ir dvasininkų, taip pat ir skandalingai pagarsėjęs Basilis Mkalavišvilis, kuris atliko įkalinimo bausmę už kovą prieš Jehovos liudytojus. Jis ir jo bendraminčiai buvo apsiginklavę dilgėlėmis. Jie paaiškino, kad dilgėlės reikalingos išgąsdinti homoseksualus ir lesbietes.

„Dėkoju už tai, kad atėjote į akciją, surengsime „dilgėlių revoliuciją“ prieš homoseksualus“, – sakė B. Mkalavišvilis.

Atėjo ir bažnyčios choras, veikiausiai norėjęs atbaidyti eitynių dalyvius giesmėmis.

„Tegu nerengia čia akcijos, antraip bus pralietas kraujas, jei ką suimsite, baigsis blogiau, nei savo laiku baigėsi kitiems. Pakanka vien mūsų švilptelėjimo, kad čia sueitų visi kariškiai“, – grasino policininkams kitas homoseksualų priešininkas tėvas Elizbaras.

Dėl tokios priešiškos reakcijos homoseksualams ir lesbietėms teko keisti eitynių vietą ir vietoje aikštės priešais parlamentą jie susirinko Puškino skvere prie Laisvės aikštės. Žinoma, tai neprasprūdo homofobams pro akis.

Sužinoję apie naują seksualinių mažumų susitikimo vietą, jie puolė akcijos dalyvius saugojusius policininkus, išgriovė užkardą ir puolė dalyvius. Jų sulaikyti nepavyko net specialiojo būrio nariams, minia juos tiesiog sutrempė. Parado dalyviams per stebuklą pavyko ištrūkti sveikiems ir nubėgti iki autobusų, iš anksto tokiam atvejui paruoštų policijos.

Protestuotojai ėmė mėtyti į autobusus akmenis, išdaužė langus. Nukentėjo mažiausiai 17 žmonių, trys iš jų – policininkai. Traumą patyrė ir vienas gruzinų žurnalistas bei praeivis, kuris jo teigimu, pateko po mikroautobuso ratais. Praeiviui sulaužė koją. Į incidento vietą išvyko apie 10 greitosios pagalbos automobilių.