Šiame regione pastaruoju metu suintensyvėjo separatistų smurtas. Per kelis pastaruosius mėnesius per ginkluotų kovotojų išpuolius prieš kontrolės postus, policijos nuovadas ir kalėjimus čia žuvo dešimtys saugumo pajėgų narių.

Ketvirtadienį Anambros valstijoje ginkluoti vyrai atakavo Obosio policijos nuovadą ir įsitraukė į susišaudymą su ten budėjusiais pareigūnais.

„Du policininkai sumokėjo aukščiausią kainą“, – sakė valstijos policijos atstovas Ikenga Tochukwu ir pridūrė, kad buvo pradėtas tyrimas užpuolikų tapatybėms nustatyti.

Anot I. Tochukwu, prieš pasprukdami užpuolikai sukėlė gaisrą nuovadoje ir padegė kelis automobilius.

Per kitą incidentą ketvirtadienį grupė policininkų ir kitų saugumo pajėgų narių atrėmė ataką prieš policijos nuovadą Orlu, esančiame kaimyninėje Imo valstijoje, nurodė policija.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs policijos aukšto rango pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad per susišaudymą buvo nukauti aštuoni užpuolikai.

Pietryčių Nigerijoje pastaraisiais mėnesiais labai padaugėjo kruvinų atakų prieš policiją ir kitas saugumo pajėgas. Policija dėl kai kurių išpuolių kaltina „Biafros čiabuvių tautą“ (IPOB) – uždraustą separatistinį judėjimą, siekiantį nepriklausomybės ibams, gyvenantiems šalies pietryčiuose.

Tačiau IPOB šiuos kaltinimus atmeta.

Per dar vieną incidentą to regiono Abijos valstijoje nežinomi ginkluoti užpuolikai trečiadienį pagrobė kažkiek universiteto studentų ir keliautojų. Išpuolis surengtas greitkelyje, vedančiame į kaimyninę Imo valstiją.

Abijos informacijos komisaras Johnas Okiyi Kalu sakė, kad ginkluota gauja nusivedė studentus ir keliautojus, kurių tapatybė dar nenustatyta, į šalimais esantį mišką.

„Dviem iš studentų pavyko pasprukti, o kitus tebelaiko pagrobėjai“, – sakė jis.

Nigerijoje banditai dažnai grobia žmones ir reikalauja už juos išpirkos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją