Lapkričio 18 dieną per antskrydį šalia Sarmados šiaurės vakarų Sirijoje buvo taikomasi į Abu Afghaną al Masri sakė Pentagono atstovas Peteris Cookas.

„Jis palaikė ryšius su teroristų grupuotėmis, veikiančiomis visoje Pietvakarių Azijoje, tarp jų ir grupuotėmis, atsakingomis už JAV ir koalicijos pajėgų puolimą Afganistane bei planuojančiomis pulti Vakarus“, – nurodė P.Cookas.

A. A. al Masri buvo egiptietis, prie „al-Qaeda“ prisijungęs Afganistane, tačiau vėliau perėjęs į Sirijos padalinį, sakė P. Cookas.

Pentagonas nenurodė daugiau informacijos apie minėtą asmenį. Žinoma tik tiek, kad „al Qaeda“ jis užėmė „aukštą vadovaujamą vaidmenį“.

„Tai asmuo, padėjęs organizuoti „al-Qaeda“ veiklą“, – sakė P. Cookas.

Jis „pakliuvęs į mūsų akiratį jau kurį laiką“, pridūrė jis.

JAV vadovaujama koalicija atakuoja „Islamo valstybės“ grupuotės taikinius Sirijoje, be to, ji taikosi ir į kitų grupuočių lyderius, tarp jų ir su „al Qaeda“ susijusios „al Nusra Front“, dabar persivadinusios „Fatah al-Sham“.

Spalį Pentagonas pranešė, kad per JAV antskrydį šalia Idlibo buvo nukautas „al Nusra Front“ aukšto rango lyderis, egiptietis Ahmedas Salama Mabroukas, dar žinomas Abu Farajo slapyvardžiu.