"Mums pavyko rasti visus kūnus. Apgailestaudamas turiu pranešti, kad išsigelbėjusių žmonių neaptikta. Rasti visų 143 žmonių kūnai", Bahreino televizijai sakė Bahreino civilinės gynybos viršininkas Abdul-Rahmanas bin Rashedas al-Khalifa (Abdul-Rahmanas bin Rašedas al Chalifa).

A. R. al-Khalifa anksčiau sakė, kad iš pradžių buvo rasta 70 žuvusiųjų, skridusių katastrofą patyrusiu laineriu "GF072 Airbus 320" iš Kairo į Bahreiną, ir dauguma jų buvo vaikai.

Šiuo metų laiku daugelis Persijos įlankos gyventojų ir regione gyvenančių emigrantų paprastai grįžta namo, kad po užsienyje praleistų vasaros atostogų pasirengtų naujiesiems mokslo metams.

A. R. al-Khalifa sakė, kad lėktuvo "juodoji dėžė" taip pat buvo rasta "Airbus 320", kuris trečiadienį netoli kranto nukrito į seklią jūrą, nuolaužose.

"Mes taip pat tikimės rasti piloto kabinos balso įrašymo įrenginį", sakė jis, pridūręs, kad lėktuvo korpusas tebeguli jūros dugne.

Į gedinčius giminaičius buvo kreiptasi su prašymu susirinkti ketvirtadienį ryte Manamos viešbutyje ir padėti pareigūnams atpažinti kūnus.

Pareigūnai sakė, kad lėktuvas bent kelis kartus nesėkmingai mėgino nutūpti, tačiau 16 val. 30 min. Grinvičo (18 val. 30 min. Lietuvos) laiku išnyko iš radarų ekranų ir nukrito jūroje už kelių kilometrų nuo oro uosto kilimo ir tūpimo tako.

Liudininkai Bahreino televizijai sakė, kad jie girdėjo sprogimą ir matė šviesos žybsnį, kuris išsiveržė iš variklio, prieš lėktuvui nukrentant.

Bahreino televizija pranešę, kad lėktuvas sudužo, kai užsiliepsnojo variklis.

Susisiekimo ministerijos viceministras civilinei aviacijai Ibrahimas Abdullah al-Hammaras (Ibrahimas Abdula al Hamaras) anksti ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad Bahreinas kreipsis į Jungtinių Valstijų nacionalinę susisiekimo saugumo tarybą su prašymu padėti atlikti tyrimą.

Bahreine dislokuoto JAV Penktojo laivyno, kuris padeda atlikti paieškos ir gelbėjimo darbus, atstovas spaudai sakė, kad darbai vyksta efektyviai, nes jūra šiuo metu rami.

"Orlaivis nukrito į seklius vandenis. Oras labai karštas ir drėgnas, tačiau dangus giedras, o jūra rami. Tad sąlygos tokiai operacijai yra idealios", sakė jis.

Oro kompanijos "Gulf Air" pareigūnas sakė, kad dauguma lėktuvo keleivių buvo arabai ir kad juo skrido tik keli vakariečiai.

Pasak jo, lėktuvu skrido 63 egiptiečiai, 34 bahreiniečiai, 12 Saudo Arabijos piliečių, devyni palestiniečiai, šeši Jungtinių Arabų Emyratų piliečiai, trys kinai, du britai ir po vieną keleivį iš Australijos, Kuveito, Omano, Sudano, Korėjos ir Kanados.

Vašingtone Valstybės departamento pareigūnas sakė, kad lėktuve buvo amerikietis, dirbęs JAV diplomatiniu kurjeriu. "Gulf Air" pareigūnai savo keleivių sąraše amerikiečio nepaminėjo.

"Gulf Air" sakė, kad aštuonių žmonių laivo įgulos kapitonas buvo bahreinietis, o antrasis pilotas buvo iš Omano. Pilotų palydovas buvo bahreinietis, o penkios palydovės buvo iš penkių skirtingų šalių - Filipinų, Lenkijos, Indijos, Maroko ir Egipto.

Al-Hammaras per spaudos konferenciją sakė, kad pilotas nepajėgė nutupdyti lėktuvo per du mėginimus ir kad lėktuvą ištiko katastrofa praėjus 10 minučių po pirmojo mėginimo nusileisti ant žemės.

"Jis nepajėgė nutūpti per pirmąjį mėginimą. Jis paprašė leisti apsisukti, tačiau vėl nepajėgė nutūpti, o per trečiąjį mėginimą lėktuvas sudužo virš jūros", sakė jis.