Cecilia Gimenez, kuriai, kaip skelbiama, daugiau nei 70 metų, kalbėjosi su „Televisión Española“ žurnalistais. Garbaus amžiaus ponia buvo paklausta, ar jai kas nors buvo nurodęs „pataisyti“ portretą.
BBC teigia, jog moteris atsakiusi: „O taip! Tai buvo kunigas! Kunigas žinojo, tikrai žinojo!“.

Paklausta, ar restauracijos ėmėsi slapta, pensininkė buvo atvira: „Tai aišku, kad ne! Visi, atėję į bažnyčią, galėjo pamatyti mane tapančią“.

Restauratorė mėgėja Cecilia Gimenez (dešinėje), NBC nuotr.
„New York Times“ teigimu, regiono pareigūnai iš pradžių įtarė, jog prie paveikslo subjaurojimo prisidėjo vandalai, tačiau senoji ispanė teigia dirbusi viena. Svarstoma galimybė senolę patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Television Española“ taip pat kalbino ir Eliaso Garcios Martinezo, daugiau nei prieš šimtą metų nutapusio paveikslą „Ecce Homo“, anūkę Teresą Garcią. Atrodo, jog moteris daliai senolės darbo priekaištų neturi.

„Iš pradžių ji pakoregavo tik rūbą, tačiau, kai restauruoti pradėjo galvą, prasidėjo tikros bėdos. Ji tiesiog sugadino paveikslą“, - sakė kūrinio autoriaus anūkė.

Pareigūnai paprašė meno kūrinių restauracijos profesionalų apžiūrėti tai, kas liko iš paveikslo. Galbūt jį dar pavyks atkurti.

Reakcija į senolės darbą buvo labai audringa. Kai kuriems nekokybiška restauracija sukėlė juoką, kiti labai pasipiktino pensininkės elgesiu, treti meldė pasigailėjimo savamokslei restauratorei.

Geraldine Hamtil Cassidy komentaras internete: „Klausykite, juk niekas nežino, kaip iš tikrųjų atrodė Jėzus. Galbūt jos interpretacija kaip tik arčiau tiesos...“.

BBC korespondentas Europoje nekokybiškai restauruotą paveikslą apibūdina kaip „spalvotais pieštukais pieštą labai plaukuotos beždžionės kraupiai netinkančiu rūbu piešinėlį“.