Jis pareiškė, jog įvyko nesusipratimas ir paneigė prieš savaitę pasirodžiusius pranešimus, jog Meksikos narkotikų prekeivių gauja per susišaudymą džiunglėse prie Gvatemalos ir Meksikos sienos nušovė galingiausią pasaulyje narkotikų baroną El Chapo, informuoja independent.co.uk.

Manoma, jog El Chapo, kurio tikrasis vardas ir pavardė yra Joaquinas Guzmanas, vadovavo liūdnai pagarsėjusiam Sinaloa karteliui, kasmet susišluojančiam iš narkotikų prekybos milijonus dolerių.

Klaidingą žinią apie El Chapo mirtį paskleidė Peteno provincijos kaimo gyventojai. Po susišaudymo jie esą rado kruviną lavoną, kuris buvo labai panašus į narkotikų baroną.

Remdamasi kaimo gyventojų parodymais, Gvatemalos vyriausybė pranešė apie J. Guzmano mirtį.

Tačiau dabar, po policijos ir kariškių tyrimo padaryta išvada, kad J. Guzmanas apskritai nedalyvavo susišaudyme, o kruvino į jį panašaus asmens kūno apskritai neberanda.

Kalbėdamas per vietos radiją „Emisores Bonilla“ ministras M. Lopezas atsiprašė už klaidingą pranešimą ir pavadino jį nesusipratimu.

Jis teigė: „Rėmėmės informacija iš vietos, kurioje įvyko nusikalstamas susirėmimas ir kurioje (buvo rastas) į El Chapo panašus asmuo... Tačiau neturime įrodymų.“

2001 m. El Chapo paspruko iš kalėjimo Meksikoje skalbinių krepšyje. Už jo galvą paskirtas 7 mln. dolerių (18,2 mln. Lt) atlygis.

Vasarį Čikagos teisėsaugininkai oficialiai paskelbė El Chapo pikčiausiu šalies priešu, to nėra buvo nuo mafijos boso Al Caponės laikų.

Pernai JAV Finansų ministerija paskelbė jį įtakingiausiu pasaulyje narkotiku prekiautoju.