Vaizdo įraše matyti, kaip prie spaudos centro privažiavo baltas mikroautobusas be numerių. Iš jo išlipo žmonės, kurių vieni buvo su kaukėmis, kiti – be.

Kaip pasakoja įvykio liudininkai, užpuolikai įsiveržė su automatais ir pistoletais. Patalpoje buvusiems žmonėms jie liepė gultis ant žemės. Tuomet įėjo kita užpuolikų grupė (be kaukių) ir išnešė iš patalpos žurnalistų įrangą.

Pasakojama, kad visa tai matė bulgarų žurnalistai, kurie visa tai taip pat bandė filmuoti. Į operatorių buvo nutaikytas pistoletas, liepta gulti ant žemės, atimta vaizdo kamera ir telefonas. Tuomet užpuolikai pasivijo su operatoriumi buvusią merginą, iš kurios taip pat atėmė kamerą ir telefoną.

Apšaudytam Ukrainos pasienio tarnybos lėktuvui teko keisti skrydžio kursą

Ukrainos valstybinė pasienio tarnyba pranešė, kad šeštadienio vakarą virš administracinės ribos su Krymu iš žemės buvo apšaudytas pasieniečių lėktuvas.

„Nedidelis lėktuvas, kuriame nėra ginkluotos įrangos, patruliavo pasienyje ir pasienio rajonuose. Skrendant virš ribos su Krymu ekipažas pastebėjo, kad iš gyvenvietės į lėktuvą šaudoma iš automatų. Pilotai atliko staigų manevrą, nusileido iki tam tikro aukščio ir įsibėgėję pakeitė kursą“, - teigiama pranešime.

Incidento metu nei lėktuvas, nei žmonės nenukentėjo. „Pastaruoju metu Kryme ginkluoti rusų agresoriai griebiasi bet kokių kraštutinumų, taiko pasieniečiams psichologinį poveikį, grasina fiziniu susidorojimu, dezinformuoja, baugina“, - teigia tarnyba.