Apie tai šiandien per spaudos konferenciją pranešė Ukrainos nacionalinės saugumo ir gynybos tarybos (UNSG) informacijos centro atstovas spaudai Vladimiras Čepovojus, nurodo news.liga.net korespondentas.

„Šiuo metu į pasienio rajonus juda keturios batalionų taktinės grupės. Neatmestina, kad Rusijos pajėgų kiekis (pasienio rajonuose – aut.past.) bus didinamas ir toliau“, - sakė V. Čepovojus.

Jis taip pat pranešė, kad birželio 17 dieną kelyje netoli nuo Rusijos miesto Kalugos Briansko kryptimi buvo pastebėta 15 km ilgio karinė kolona, sudaryta iš šarvuotų transporterių ir sunkiosios vikšrinės technikos.

Jo teigimu, Rusijos technikos bei karinis kontingentas didinamas ir Krymo teritorijoje.

„Pusiasalyje pastebimai padaugėjo čečėnų tautybės kovotojų. Pirminiais duomenimis, perdislokuota 250 bataliono „Vostok“ kovotojų. Per Kerčės sąsiaurį į Krymą keliamas reikšmingas kiekis karinės technikos – tankai, šarvuočiai ir kita“, - sakė UNSG atstovas spaudai.

Antradienį Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Andrejus Parubijus pranešė, jog prie šalies sienos Rusija pasiuntė 16 tūkst. karių, kurie pasirengę, esant reikalui, imtis aktyvių veiksmų.

Šaltinis, artimas Rusijos gynybos ministerijai, žurnalistams pareiškė, jog A. Parubijus karių skaičių perdėjo net kelis kartus, tačiau patvirtino, jog desantininkų perkėlimo procesas iš tikrųjų vyksta, skelbia newsru.com.

„Karinis įsiveržimas į Ukrainos teritoriją vyksta ir toliau. Turime reikalų su okupantais iš Rusijos, o faktiškai – su Rusijos kariuomene, kuri ginkluoja separatistus ir keliasi į Ukrainos rytus“, – per spaudos konferenciją sakė A. Parubijus.