Informaciją apie krovinių tranzito uždraudimą pateikė taip vadinamasis Padniestrės žemės ūkio ir gamtinių resursų ministras Jefimijus Kovalis, rašo Ukrainos naujienų agentūra UNIAN. Jis paaiškino, kad jo vadovaujama „ministerija“ gavo laišką iš Ukrainos maisto produktų saugumo ir vartotojų apsaugos tarnybos.

„Dokumento autoriai mini šių metų gegužės 17 d. Ukrainos veterinarinės medicinos vyriausiojo inspektoriaus nurodymą, kuriame teigiama, kad nuo gegužės 20 d. kontroliuojamų krovinių, gabenamų į Padniestrę, tranzito režimu praleidimas per Ukrainos teritoriją bus vykdomas tik suderinus tai su Moldovos nacionaline maisto produktų saugumo agentūra. Ankstesni susitarimai dėl tranzito per Ukrainos teritoriją Padniestrės kryptimi pripažinti negaliojančiais. Šią informaciją rekomenduojama perduoti visiems suinteresuotiems rinkos operatoriams.“ – teigiama žiniasklaidai skirtame pranešime.

Dar J. Kovalis pabrėžė, kad, atsižvelgiant į išorinę Padniestrės priklausomybę maisto produktų srityje, Ukrainos sprendimas turės neigiamos įtakos „respublikos“ aprūpinimui maisto produktais.