„Pasirašėme susitarimą su Rusija. Leidus Dievui, S-400 sistemų kompleksą pamatysime savo šalyje“, – savo kalboje vyriausybėje, valdančiosios „Teisingumas ir plėtra“ (AKP) partijos įstatymų leidėjams, sakė R. T. Erdoganas.

Neaišku kurią galimo modernių sistemų pirkimo iš Rusijos susitarimo dalį pasirašė Maskva ir Ankara.

Tačiau vėlyvą pirmadienį R. T. Erdoganas sakė, kad dauguma susitikimų dėl susitarimo baigti.

R. T. Erdoganas atmetė galimą kritiką dėl sistemų pirkimo, primindamas apie NATO partnerės Graikijos naudojamas oro gynybos priešraketines sistemas S-300, pagamintas Rusijos.

„Kodėl tada niekam nekilo abejonių? Kodėl jiems nepatinka kai pirkėja Turkija?“, – klausė R. T. Erdoganas.

Jeigu susitarimas bus galutinai patvirtintas, tai bus reikšmingas žingsnis, šalims atnaujinus santykius, kurie buvo pakrikę Ankarai numušus Rusijos karinį lėktuvą prie Sirijos pasienio 2015 metais.

R. T. Erdoganas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas po santykių atnaujinimo pernai buvo susitikę keletą kartų, be to Rusija jau atšaukė daugumą atsakomųjų sankcijų Turkijai.

Tačiau abi šalys yra priešingose Sirijos konflikto pusėse, Maskva remia Sirijos prezidentą Basharą al Assadą o Turkija – opozicijos kovotojus.

Praėjusią savaitę valstybinės gynybos technologijų grupės „Rostech“ vadovas, Sergėjus Čemezovas, sakė, kad techniniai susitarimo aspektai išspręsti ir liko tik administraciniai klausimai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)