Teisėjas šešiolikmetei prancūzei pateikė preliminarius kaltinimus terorizmu. Pasak prokurorų, ji tariamai rėmė „Islamo valstybės“ grupuotę ir mėgino surengti išpuolį. Pirmadienį, rugpjūčio 8 dieną, Paryžiaus prokuratūra teigė, kad paauglė naudojosi socialinės žiniasklaidos programėle, kurioje platino „Islamo valstybės“ raginimus rengti žiaurius išpuolius.

Teisėjas pateikė kaltinimus dėl dalyvavimo „nusikalstamoje teroristinėje asociacijoje“ ir „raginimo per internetines komunikacijos priemones vykdyti teroristinius aktus“. Šešiolikmetė buvo suimta.

Pasak tyrėjų, mergaitė „labai radikalizuota“. Ji administravo „Islamo valstybės“ propagandinę pokalbių grupę programėlėje „Telegram“, kurią įtariami džihadistai naudojo bendravimui, sakė prokuroro pavaduotoja Laure Vermeersch. Pasak pareigūnės, paauglė nepaminėjo jokių konkrečių taikinių. Šešiolikmetė, kurios pavardė neskelbiama, anksčiau su teisėsauga jokių reikalų neturėjo.

Tyrėjai dabar bando susekti kitus minėtos pokalbių grupės dalyvius ir išsiaiškinti, ar paauglė turėjo galimų bendrininkų.

Šešiolikmetė per policijos surengtą operaciją buvo suimta ketvirtadienį, rugpjūčio 4 dieną, pietiniame Paryžiaus priemiestyje Melene. Tai ne pirmas kartas, kai Prancūzijoje dėl įtarimų mėginimu įvykdyti išpuolį sulaikoma nepilnametė. Kovo mėnesį kaltinimai pateikti penkiolikos ir septyniolikos metų merginoms – jos apkaltintos dalyvavimu nusikalstamoje teroristinėje asociacijoje ir išpuolio prieš taikinį – galimai Paryžiaus koncertų salę – rengimu. Vis dėlto tyrėjai pripažino, kad išpuolio rengimas nebuvo stipriai pažengęs į priekį.

Prancūzija jau beveik devynis mėnesius, nuo mirtinų išpuolių pernai lapkritį, per kuriuos Paryžiuje buvo nužudyta 130 žmonių, gyvena nepaprastosios padėties sąlygomis. Parlamentas pratęsė nepaprastąją padėtį dar šešiems mėnesiams, kai liepos 14 dieną, švenčiant Bastilijos dieną, šalies pietuose esančiame Nicos mieste per išpuolį sunkvežimis suvažinėjo 85 žmones ir atsakomybę už išpuolį prisiėmė „Islamo valstybė“.