„Labas rytas Europos Parlamentui“, – tviteryje parašė V. Orbanas, paskelbęs 1981 m. nuotrauką, kurioje besijuokiančių žmonių grupėje matyti buvę JAV prezidentai Ronaldas Reaganas ir George'as H. W. Bushas.

Tekstas virš nuotraukos, dažniausiai naudojamas kaip memas, skelbia: „Ir jie dar sako, kad EP rimtai susirūpinęs dėl korupcijos Vengrijoje.“

Kandi V. Orbano pastaba pasirodė Europos Komisijai, ES vykdomajai institucijai, rekomendavus įšaldyti Vengrijai skirtas 13 mlrd. eurų ES lėšas dėl susirūpinimo korupcija ir pavojumi teisinei valstybei šioje šalyje.

Europos Komisija nurodė, kad Vengrijai nepavyko įgyvendinti deramų kovos su korupcija reformų. Europos Parlamentas taip pat balsavo už pinigų įšaldymą.

Tačiau penktadienį pati ES įstatymų leidybos institucija įsivėlė į skandalą dėl įtariamos korupcijos. Viena iš asamblėjos vicepirmininkų, graikų socialistė Eva Kaili, apkaltinta ėmusi kyšius iš pasaulio futbolo čempionato šeimininko Kataro. ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį perspėjo, kad skandalas gali pakenkti Europos institucijų patikimumui.

Šeštadienį europarlamentaras iš Vengrijos Balazsas Hidveghi apkaltino kairiuosius Europos Parlamento narius „metų metus skleidus melą apie korupciją Vengrijoje“.

„Dabar jų vadovaujanti politikė (...) įsivėlusi į didžiausią korupcijos skandalą ES istorijoje“, – tviteryje parašė B. Hidveghi. „Ar dar begali būti didesnė veidmainystė“, – pareiškė V. Orbano valdančiosios „Fidesz“ partijos narys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)