Rytą buvo pranešama, kad per reidą prieš teroristų tinklo „al Qaedos“ vadą Osamą bin Ladeną pastarasis slėpėsi už moters, manoma, savo žmonos, nesutiko pasiduoti ir automatiniu šautuvu „AK-47“ šaudė į JAV specialiųjų pajėgų karius, primena telegraph.co.uk.

Būtent JAV prezidento patarėjas vidaus saugumo ir terorizmo prevencijos klausimais Johnas Brennanas manė, kad rasta buvo O. bin Ladeno žmona ir kad sprendžiant iš kūno padėties teroristų vadas arba jo sūnus ja pasinaudojo kaip gyva apsauga arba ji pati kažkurį iš jų užstojo nuo kulkų.

Naujausia Baltųjų Rūmų informacija visiškai kitokia. Teigiama: „Osama bin Ladenas nebuvo ginkluotas ir neprisidengė žmonos kūnu. <...> Jo žmona, apie kurios žūtį buvo pranešama, yra gyva, tiesa, sužeista.“

„Nušovė kito asmens žmoną“, – interneto svetainėje „Politico“ cituojamas neprisistatęs pareigūnas. Jis pridūrė, kad O. bin Ladeno žmonai tik peršovė blauzdą.

Netikslią informaciją išplatino Baltieji Rūmai. Naujausiame pranešime aiškinama, kad informacija apie ataką aiškėja tik dabar, apklausus daugiau dalyvavusiųjų reide Pakistane.

O. bin Ladeno gyvybę nutraukė į galvą pataikiusi kulka.

B.Obama stebėjo operaciją gyvai

JAV prezidentas Barackas Obama stebėjo tiesiogiai transliuojamą operaciją. Po reikšmingiausios akimirkos kare su teroru jis atsisuko į patarėjus ir ištarė: „Mes jį sunaikinome.“

Rugsėjo 11-osios teroro aktų sumanytojo paieškos truko 13 metų.

Labiausiai pasaulyje ieškomas teroristas gyveno toli gražu ne oloje ar rūsyje. Jis slėpėsi kalnų mieste Abotabade, prabangiame dviejų aukštų name už mažiau nei 100 metrų nuo Pakistano karo akademijos ir už 56 kilometrų nuo Pakistano sostinės Islamabado. Manoma, kad ten jis pragyveno šešerius metus.

JAV pajėgos 54 m. „al Qaeda“ vado kūną atpažino, pasitelkusios DNR tyrimą ir veido atpažinimo technologijas.

O. bin Ladeno palaikai buvo palaidoti jūroje, kad laidojimo vieta netaptų šventove.

Įspėjame, kad kai kurie vaizdai gali šokiruoti.