Sėdėdamas kaltinamųjų suole, aiškiai susijaudinęs O.Pistorius apsivėmė, kai Pretorijos universiteto patologas Gertas Saaymanas pateikė informacijos apie šautines žaizdas, kurias O. Pistorius neneigia padaręs.

O. Pistorius sakė 2013 metų vasario 14 dieną keturis kartus šovęs į R.Steenkamp per uždarytas tualeto duris, palaikęs ją įsibrovėliu.

Sportininkas neigia sąmoningai nužudęs savo draugę.

G. Saaymanas, kurio liudijimo žiniasklaidai nebuvo leista tiesiogiai paviešinti, sakė teismui, kad kulkos, iššautos iš O. Pistoriaus 9 mm kalibro pistoleto, pervėrė keturias R. Steenkamp kūno dalis.

Viena kulka pataikė į R.Steenkamp kaktos dešinę pusę, kita - į dešiniąją alkūnę, trečia - į dešinį klubą. Merginai taip pat buvo peršautas kairys delnas.

Teisės studijas baigusi manekenė taip pat buvo sužalota kulkų skeveldrų, durų atplaišų ir savo pačios kaulų nuolaužų.

Dėstant šias detales, teismas buvo priverstas paskelbti pertrauką, nes O. Pistorius buvo akivaizdžiai palūžęs, o jo pečiai drebėjo.

"Pone Roux (Ru), ar galite padėti kaltinamajam? Nesu tikra, kas vyksta", - pareiškė teisėja Thokozile Masipa (Tokozilė Masipa), kreipdamasi į O.Pistoriaus advokatą.

Th.Masipa anksčiau patenkino prokurorų, advokatų ir liudininko prašymą neleisti tiesioginės garso transliacijos iš teismo salės dėl sukrečiančių palaikų tyrimų detalių.

"Profesoriaus Saaymano parodymų tiesioginės transliacijos nebus, - nutarė teisėja. - Tai taikoma ir (socialiniam tinklui) "Twitter".

G.Saaymanas anksčiau paprašė, kad jo liudijimas nebūtų transliuojamas dėl etinių priežasčių.

Pasak jo, autopsijos detalių dėstymas gali pažeisti R.Steenkamp orumą ir pakenkti su byla nesusijusiems visuomenės nariams, jeigu jie pamatytų arba išgirstų tą liudijimą.