Mikroschemos, parduotos įmonėms ir kitoms įstaigoms Rusijoje, gali būti naudojamos kariniams tikslams, pranešė Nyderlandų finansinių ir fiskalinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FIOD).

55 metų įtariamasis turi dvigubą Nyderlandų ir Rusijos pilietybę, naujienų agentūrai AFP sakė FIOD atstovė. Jis buvo suimtas rytinėje Nyderlandų dalyje rugsėjo 27 d., gavus banko pranešimą finansų tyrėjams. „Manoma, kad įtariamasis, be kita ko, tiekė mikroschemas įmonėms ar subjektams Rusijoje. Šios mikroschemos gali būti naudojamos ir ginklų gamybai“, – teigiama FIOD pranešime.

„Yra žinoma, kad Rusijos ginklų pramonė susiduria su rimtu šių mikroschemų trūkumu“, – pridūrė FIOD. Manoma, jog siekdamas išvengti sankcijų įtariamasis apsimetė, kad mikroschemos skirtos kitiems tikslams, pranešė FIOD. Jo privačios ir verslo banko sąskaitos bei elektroninių prekių atsargos areštuotos, pridūrė FIOD.

Tyrime taip pat dalyvavo Europos Sąjungos policijos agentūra Europolas ir Nyderlandų muitinė. Teigiama, kad vyrą rugsėjo 30 d. sulaikė ikiteisminio tyrimo teisėjas.

Vakarų šalys taiko plačias sankcijas Rusijai nuo tada, kai ji vasario 24 d. pradėjo invaziją į Ukrainą. Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen praėjusį mėnesį prieš priimant naujas sankcijas pareiškė, kad jomis „siekiama atimti iš Kremliaus karinio komplekso svarbiausias technologijas“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)