Ši priemonė įvedama šaliai atsisakant 1,5 metro socialinio atsiribojimo reikalavimo. „Taigi mes žengiame aiškų žingsnį visuomenės be ribojančių koronaviruso priemonių link“, – penktadienį pareiškė vyriausybė. Atsižvelgdama į mažėjantį infekcijų skaičių ir aukštą skiepijimo lygį, vyriausybė nusprendė panaikinti ribojimus ir vėl leido restoranams, barams, parduotuvėms, teatrams ir net stadionams veikti visu pajėgumu. Tačiau nuo šeštadienio lankytojai nuo 13 metų turi pateikti koronaviruso pasą, kad būtų įleisti. Tie, kurie nėra nei skiepyti nuo viruso, nei pasveikę, gali nemokamai išsitirti vietos tyrimų centruose.

Naujoji taisyklė šalyje įplieskė ginčus. Kelių miestų restoranų savininkai jau pranešė, kad netikrins pasų, motyvuodami darbuotojų trūkumu ir baime dėl svečių agresijos bei grasinimų.

Antivakseriai šeštadienį planuoja protestus Hagoje. Remiantis valdžios institucijų užsakymu atlikta apklausa, maždaug trečdalis gyventojų mano, kad taisyklė pernelyg varžo jų laisvę. Tačiau kiti 30 proc. pritaria priemonėms.

Ribojimai mokykloms ir universitetams, taip pat reikalavimas dėvėti veido kaukę jau panaikinti, to tikimasi ir viešajame transporte. Naktiniai klubai vis dar privalo užsidaryti vidurnaktį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)