Nuo Karibų jūros regiono atūžiantis uraganas jau nusinešė 60-ies žmonių gyvybes. Prognozuojama, kad jis atkeliaus su potvyniais ir ne vienai dienai sutrikdys įprastą Nort Isto miesto ritmą.

Nurodyta evakuoti 370 tūkst. žmonių iš Konio salos Bruklino rajone ir Manhatano, tad pirmadienį 1,1 mln. mokinių nevyks pamokos. 76-iose mokyklose atidaryti laikinojo prieglobsčio centrai.

Nacionalinis uraganų centras tikisi, kad veikiausiai pirmadienį vakare uraganas pasuks į krašto gilumą. Uraganų centro duomenimis, vėjo per audrą stiprumas – 120 kilometrų per valandą.

Federalinės nepaprastųjų situacijų agentūros administratoriaus Craigo Fugate’o teigimu, bus daug padarinių, pradedant didžiule audra.

Sekmadienį vakare, 19 val. (1 val. Lietuvos laiku) Niujorke uždarė metro, užtemo visos 468-ios stotelės. 21 val. (3 val. Lietuvos laiku) buvo nurodyta sustabdyti autobusų eismą.

JAV prezidentas B.Obama atšaukė susitikimą su rinkėjais Floridoje

 JAV prezidentas Barackas Obama atšaukė savo pasirodymą per rinkimų kampanijos renginį Floridos mieste Orlande dėl artėjančio uragano "Sandy", artėjančio prie šalies krantų, pirmadienį paryčiais pranešė Baltieji rūmai.

"Dėl blogėjančių orų Vašingtono regione prezidentas nedalyvaus šiandienos (rinkimų) kampanijos renginyje Orlande, - sakė Baltųjų rūmų atstovas Jay Carney. - Prezidentas grįš į Baltuosius rūmus prižiūrėti pasiruošimų ir ankstyvojo atsako į uraganą "Sandy"."