Trisdešimt dvi nėščios merginos buvo išgelbėtos iš gimdymo namų, kuriuos valdė prekybos žmonėmis tinklas pietiniame Abos mieste.

Merginos, kurių dauguma yra mokyklinio amžiaus, buvo uždarytos „Kryžiaus fondo“ klinikoje tam, kad galėtų gimdyti vaikus prekybai žmonėmis arba raganavimo ritualams.

Abos miesto policijos komisaras Bala Hassanas sako: „Mes įsiveržėme į „Kryžiaus fondo“ Aboje patalpas prieš tris dienas po to, kai gavome pranešimą apie nėščias 15-17 m. amžiaus merginas, kurios buvo verčiamos gimdyti kūdikius klinikos savininkams“.

„Išgelbėjome 32 nėščias merginas ir sulaikėme savininką, kuriam iškelti kaltinimai dėl kūdikių pardavinėjimo žmonėms, kurie juos naudoja ritualams ar kitiems tikslams“.

B. Hassanas pridūrė, kad viename sandėryje jau parduoti kūdikiai buvo taip pat atgauti per reidą.

Klinikoje sulaikytas gydytojas tikino, kad vaikai buvo perduoti socialinei rūpybai tam, kad vėliau būtų įvaikinti.

Kai kurios merginos pasakojo, kad ligoninės savininkas joms duodavo po 192 dolerių (460 Lt) už naujagimius berniukus ir 161 dolerių (386 Lt) už mergaites po to, kai kūdikiai būdavo parduodami.

Dr. Hyacinthui Orikarai, „Kryžiaus fondo“ vadovui, tikriausiai bus pateikti kaltinimai dėl smurto prieš vaikus ir prekybos žmonėmis, teigia policija. Nigerijoje už prekybą kūdikiais skiriama 14 metų laisvės atėmimo bausmė.

H. Orikara neigia kaltinimus ir tvirtina, kad jo fondas padėdavo paauglėms, kurios turėdavo nepageidaujamą nėštumą.

Prekyba žmonėmis yra trečias pagal dažnumą nusikaltimas Nigerijoje po finansinių machinacijų ir prekybos narkotikais. Mažiausiai 10 vaikų yra kasdien parduodama šioje šalyje.

Parduoti vaikai dažnai yra nelegaliai įvaikinami, o kai kuriose šalies dalyse nužudomi per raganavimo ritualus, nes manoma, jog jie sustiprina kerus.