Tai naujausias masinio pagrobimo atvejis šioje daugiausiai gyventojų turinčioje Afrikos valstybėje.

Sekmadienį per išpuolį Nigerio valstijos mokykloje buvo apie 200 vaikų, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė vietos administracija ir pridūrė, kad užpuolikai išsivedė „nepatvirtintą skaičių“ mokinių.

Nigerijos prezidentas Muhammadu Buhari pirmadienį nurodė saugumo ir žvalgybos pajėgoms „suintensyvinti pastangas susigrąžinti 200 vaikų“, nurodė jo biuras.

Valstybės vadovas paragino „visus, dalyvaujančius gelbėjimo operacijoje, padaryti viską, kad vaikai būtų nedelsiant paleisti“.

Šeštadienį po 40 nelaisvėje praleistų dienų buvo paleisti 14 studentų, pagrobtų iš universiteto Nigerijos šiaurės vakaruose.

Nuo gruodžio šalyje buvo surengta virtinė panašių išpuolių prieš mokyklas ir kolegijas.

Nigerio valstijos policijos atstovas sakė, kad motociklais atvažiavę užpuolikai ėmė padrikai šaudyti. Jie nušovė vieną gyventoją ir dar vieną sužeidė, o tada pagrobė vaikus iš Salihu Tanko (Salihaus Tanko) religinės mokyklos.

Vienas iš mokyklos atstovų, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, sakė, kad užpuolikai išsivedė daugiau kaip 100 vaikų, „bet po kurio laiko pačius mažiausius, kuriems nuo ketverių iki 12 metų, pasiuntė atgal“.

Valstijos vyriausybė virtinėje tviterio žinučių nurodė, kad užpuolikai paleido 11 vaikų, kurie „per maži ir negalėjo toli eiti“.

Valstijos gubernatorius Sani Bello nurodė „saugumo agentūroms kiek įmanoma greičiau sugrąžinti vaikus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)