AFP duomenimis, 5,4 mln. gyventojų turinti ES narė, praėjusio mėnesio pabaigoje įvedusi dalinį karantiną, per pastarąsias septynias dienas užregistravo 1 099 atvejus 100 tūkst. žmonių.

Sprendimas sušvelninti apribojimus priimtas vyriausybei sulaukus kritikos dėl tokios politikos, kai žmonės negali apsipirkti prieš Kalėdas ar planuoti švenčių.

„Padėtis dėl COVID vis dar labai rimta, bet mes ją kontroliuojame“, – sakė sveikatos apsaugos ministras Vladimiras Lengvarskis. „Parduotuvių atidarymas yra gana rizikingas žingsnis epidemiologiniu požiūriu, tačiau juo siekiama nuraminti visuomenę“.

Vyriausybės atstovė spaudai Lubica Janikova sakė, kad sprendimas nėra iškaltas akmenyje ir artimiausiomis dienomis bus įvertintas iš naujo. „Kitą savaitę Vyriausybė svarstys situaciją ligoninėse ir gali būti, kad po to priemonės keisis“, – sakė ji.

Sprendimas taikomas ir kirpykloms, sporto centrams, slidinėjimo kurortams bei bažnyčioms. Ūkio ministras Richardas Sulikas sakė, kad vyriausybė nusprendė neatidaryti restoranų, nors jie gali siūlyti patiekalus išsinešti. Viešbučiams leista vėl atsidaryti nuo gruodžio 25 d., tačiau tik paskiepytiesiems, kambariu galės dalytis tik tos pačios šeimos nariai.

Slovakijoje skiepijimo lygis yra vienas žemiausių Europos Sąjungoje – nuo ​​COVID-19 visiškai paskiepyti mažiau nei pusė gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją