„Kita akcija bus surengta vasario 14 d. Šiandien arba rytoj papasakosime apie jos formatą, nes jis bus visiškai kitoks. Viską surengsime daug sumaniau ir nebandysime veltis į kontaktą su policija, stengsimės to išvengti“, – pareiškė L. Volkovas.

A. Navalno bendražygis sakė, kad jam buvo nelengva priimant sprendimą dėl „protesto pergrupavimo“.

„Labai nevykusiai leptelėjau apie pauzę iki pavasario–vasaros. Visi mano žodžius priėmė taip, tarytum protestai atšaukiami. Labai nevykusiai išėjo, tai buvo gana sunki akimirka“, – prisipažino L. Volkovas.

Jo teigimu, tai reiškė ne protestų nutraukimą, bet jų formato pakeitimą.

„Mes supratome, kad jei ir toliau kiekvieną savaitgalį išeisime į gatves nekeisdami protestų formato, tai sulaikytųjų bus dešimtys tūkstančių, sumuštų ir suimtų – tūkstančiai“, – aiškino L. Volkovas.

Todėl, siekiant „neatsidurti priekinėse linijose kavalerijos kovoje su tankais“, vystomas „subtilesnis protestų formatas“.

„Gatvės bus mūsų. Jau artimiausią savaitgalį suorganizuosime šį tą labai įdomaus“, – pridūrė L. Volkovas.

L. Volkovas kiek vėliau antradienį savo „Telegram“ kanale paaiškino, kaip atrodys naujasis protesto akcijos formatas.

Didelių Rusijos miestų gyventojams bus siūloma vakare išeiti į kiemą, įjungti žibintuvėlio funkciją mobiliajame telefone ir keletą minučių pastovėti. Paskui padaryti akcijos nuotrauką ir paskelbti socialiniuose tinkluose.

„Jokio OMONo, jokios baimės. Galbūt jums pasirodys, kad tos 15 minučių nieko nepakeis, bet iš tikrųjų jos keičia viską“, – rašė L. Volkovas.

„Gali būti, kad pirmam naujosios akcijos dalyviui bus baisoka. Bet visiems likusiems – tikrai ne. Pastovėsite keletą minučių, paskui į kiemą išeis dar kuris nors jūsų kaimynas ir t. t. Galvojote, kad jūs vieninteliai visame didžiuliame name esate neabejingi tam, kas vyksta šalyje? Pamatysite, kad taip nėra. Susipažinsite su kaimynais, kurių požiūris sutampa su jūsų, ir drauge jums pasidarys šilčiau“, – dėstė regioninių štabų vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (332)