Manoma, kad pirmą kartą J-20 skraidė 10-15 minučių ir po to sėkmingai nusileido. Naikintuvo bandymai vyksta Chengdu, kuriame yra įsikūrusi viena iš naikintuvą kūrusių bendrovių „Chengdu Aircraft Industry“.

Kaip praneša „Flightglobal“, šis bandomasis kinų naikintuvo skrydis vyko antrąją Amerikos gynybos ministro Roberto Gateso vizito Kinijoje dieną.

Pasak žurnalo „Kanwa Asian Defense“ redaktoriaus Andrei Chano, pranešimai apie J-20 bandymus yra Kinijos atsakas į JAV ir kitų šalių raginimą, kad Kinija būtų atviresnė karinėje-technikos srityje. Iš kitos pusės, neverta pamiršti JAV bendradarbiavimo su Taivanu, kuriam priešinasi Kinija.

2011 metų sausio 9 dieną R. Gatesas pareiškė, kad amerikiečių žvalgyba neįvertino Kinijos gynybos komplekso vystimosi tempų ir lygio. Pasak JAV gynybos ministro, ypač nerimą kelia tai, kad Kinijoje yra sukurtos priešlaivinės balistinės raketos DF-21D ir naikintuvas J-20. Pirmosios kinų naikintuvo nuotraukos atsirado internete 2010 metų gruodžio pabaigoje. Oficialiai Pekinas neigia prisidėjęs prie tokios informacijos atsiradimo internete.

Naujojo kinų naikintuvo techninės charakteristikos nėra atskleistos. Taip pat nėra aišku, kokia avionika naudojama J-20 ir kokie jėgos įrenginiai yra šiame naikintuve. Manoma, kad kuriant šį naikintuvą buvo naudojamos technologijos, sumažinančios aptikimo radarais galimybes.

Kinijos naikintuvo J-20 prototipas