Paauglys Liamas Lotteris (Lajemas Loteris) vietos žiniasklaidai sakė, kad tą metro ilgio metalo gabalą rado paplūdimyje Mozambike, kai ten gruodžio mėnesį atostogavo, ir kad pasiėmė jį namo.

Šeima su pareigūnais susisiekė tik tada, kai anksčiau šį mėnesį pasklido naujienos apie Mozambike rastą numanomą to dingusio „Malaysia Airlines“ lėktuvo gabalą.

„Pietų Afrikos civilinės aviacijos administracija suorganizavo tos dalies paėmimą; vėliau ji bus nusiųsta į Australiją, nes tai yra šalis, kurią Malaizija paskyrė bet kokioms rastoms dalims identifikuoti“, – sakoma penktadienį paskelbtame atstovo Kabelo Ledwabos (Kabelo Ledvabos) pareiškime.

Transporto administracijos pareigūnai Kanberoje šeštadienį patvirtino, kad PAR, Malaizijos ir Australijos vyriausybės organizuoja tos medžiagos pervežimą į Australiją.

„Minėtoji šeima susisiekė su Australijos transporto saugumo biuru (ATSB), – sakė ATSB atstovas. – Jie pateikė mums nuotraukas, kurios peržiūrimos“.

Pasak atstovo, nuolaužą ištirs tyrėjai iš Australijos ir Malaizijos, taip pat – specialistai iš kompanijos „Boeing“.

Naujienos apie šį radinį pasirodė praėjus vos kelioms dienoms nuo antrųjų lėktuvo paslaptingo dingimo 2014-ųjų kovo 8-ąją metinių.

Lėktuvas, kuris naktį skrido įprastu maršrutu iš Kvala Lumpūro į Pekiną, dėl nežinomų priežasčių nukrypo nuo kurso.

Tyrėjai mano, kad lėktuvas, kuriuo skrido 239 keleiviai ir įgulos nariai, pasuko į Indijos vandenyno pietinę dalį, kur ir nukrito.

Katastrofos vieta taip ir nebuvo rasta.

Pernai liepą vyras iš Prancūzijai priklausančios Indijos vandenyno salos Reunjono rado sparno fragmentą, kuris, kaip vėliau nustatė ekspertai, yra to dingusio lėktuvo dalis. Tai vienintelis patvirtintas lėktuvą ištikusios lemties įrodymas.